لزوم پرداختن مبلغان به نیازهای روز جامعه/هجمه اعتقادی وهابیت مهمترین خطر است
به گزارش بلاغ به نقل از خبرگزاری فارس، آیتالله جعفر سبحانی پیش از ظهر امروز در گردهمایی بزرگ مبلغان ماه محرم که به همت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در سالن اجتماعات مدرسه فیضیه برگزار شد، اظهار کرد: زمانی که پیامبر(ص) گروهی را به مناطق مختلف اعزام میکرد ابتدا سخنرانی ویژهای هم برای آنها داشت تا اقدامات راهبردی را به آنها بیاموزد و توصیههایی داشته باشد.
وی افزود: حوزههای علمیه باید سیره پیامبر اکرم(ص) را سرمشق قرار دهند و وقتی قرار است در ایام تبلیغی، روحانیون به سراسر کشور اعزام شوند، برگزاری جلسات توجیهی و سخنرانی بزرگان برای آنها اقدامی شایسته است.
این مرجع تقلید با بیان اینکه مبلغان ابتدا باید مخاطب را به درستی بشناسند، خاطرنشان کرد: خطیبی که بر منبر اهل بیت(ع) مینشیند باید محتوای سخن را نیز از میان پیامهای الهی انتخاب کند یعنی هر آنچه در قرآن و روایات است یا عقل فطری آدمی به آن حکم میکند.
وی ادامه داد: تکیه بر روایات و حکم خرد مانع از آن نیست که گاه و بیگاه از کلمات دیگران به عنوان شاهد سخن استفاده شود.
آیتالله سبحانی با تاکید بر قرآنی بودن منابر حسینی خاطرنشان کرد: در این صورت تحولی شگرف در مخاطبان ایجاد میشود وگرنه احساسات گذرا، تحولی را در پی نخواهند داشت.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به شیوه منبر رفتن مرحوم فلسفی گفت: او میگفت برای هر منبر هشت ساعت مطالعه دارم؛ لازم است مبلغان دفتر یادداشتی هم داشته باشند و پیامهایی را به منظور استفاده در منابر در آن ثبت کنند.
وی با بیان اینکه اگر سخن از دل برآید بر دل مینشیند، بیان کرد: خشیت الهی هم جزو ویژگیهای ضروری مبلغان دینی است زیرا این خصوصیت بر روی روح و روان انسان اثر میگذارد؛ مبلغ دینی نباید از غیر خداوند بترسد و این جزو صفات ضروری اوست.
آیتالله سبحانی تصریح کرد: مبلغان دینی همواره باید این موضوع را مدنظر داشته باشند که حسابگری قهار یعنی خداوند متعال او را زیر نظر دارد.
این مرجع تقلید گفت: محتوای صحیح تبلیغ آن است که هم شامل بشارت و هم شامل انذار باشد؛ اگر به مسائل جاری پرداخته شود در مردم انذاری ایجاد نمیشود بلکه باید بر اساس روایات، دلها را تکان داد و مخاطبان را به سوی ترک گناه و انجام واجبات و معروف سوق داد.
وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم در مورد صفات مبلغان دینی خاطرنشان کرد: روحانیونی که برای تبلیغ میروند باید حالتی ناصحانه و مشفقانه در برخورد با مخاطب داشته باشند و از خشونت در گفتار و رفتار بپرهیزند و خدای ناکرده خود را برتر از دیگران ندانند.
آیتالله سبحانی در بخش دیگری از سخنان خود به نوع ارتباط مخاطبان و مبلغان اشاره کرد و گفت: در شرایط کنونی، ارتباط با جوانان اهمیت ویژهای دارد ولی حفظ احترام مشایخ و بزرگسالان هم لازم است.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با تاکید بر شناخت نیازهای جامعه از سوی مبلغان دینی تصریح کرد: آنچه امروز به جان جامعه و جوانان ما افتاده است، شبکههای ماهوارهای هستند که به عقاید شیعه به ویژه ولایت فقیه و اهل بیت(ع) حمله میکنند؛ امروز باید مراقب عقاید مردم باشیم زیرا وهابیت تشیع را تنها خطر علیه خود میداند و به همین دلیل حملات خود را بر روی مکتب اهل بیت(ع) متمرکز کرده و حتی به نام مراجع تقلید از جمله من، کتابهایی علیه تشیع منتشر کردهاند؛ اینها حاضرند تا این حد اصول را زیر پا بگذارند بنابراین باید عقایدشان را آموخت و حملاتی را علیه آنها داشت زیرا نباید همیشه حالت تدافعی داشت و حالت تهاجمی هم ضروری است.
وی تصریح کرد: ذکر تهمتهای دشمنان بر روی منابر نوعی تبلیغ حملات اعتقادی آنها محسوب میشود بنابراین باید با زبان خوب و منطقی، عقاید خودمان را تبیین کنیم.
آیتالله سبحانی به مشکل ازدواج به عنوان یکی از معضلات اجتماعی امروز اشاره کرد و افزود: فساد میان جوانان به دلیل افزایش سن ازدواج است ضمن اینکه این امر عاملی برای کاهش جمعیت هم بوده است؛ دفاع مقدس به این دلیل در نهایت به نفع نظام اسلامی خاتمه یافت که جوانانی برومند حضور داشتند و توانستند از اسلام و ایران دفاع کنند.
این مرجع تقلید با اشاره به کاهش تعداد موالید طی دهه گذشته در ایران گفت: مبلغان دینی باید ازدواج و افزایش نسل را با تکیه بر آیات و روایات تبلیغ کنند؛ طی سالهای گذشته همه کالاها تحریم بودند ولی وسایل پیشگیری از بارداری را به راحتی در اختیار ایران میگذاشتند زیرا این یک تفکر صهیونیستی بود که تعداد شیعیان کاهش یابد./*
افزودن دیدگاه جدید