تفاوتهای حقوقی ازدواج موقت با دائم
به گزارش بلاغ به نقل از رسا, خانم انصاری شامگاه دیروز در رواق حضرت خدیجه (س) واقع درحرم حضرت فاطمه معصومه(س), با اشاره به اینکه احکام اسلام تنها در حوزه روابط اجتماعی و مناسبات حکومتی نیست بلکه روابط خانوادگی را هم شامل می شود، گفت: یک سری احکام خانوادگی مربوط به روابط اقتصادی اعضای خانواده نسبت به یکدیگر است که در اسلام اجازه عدول از این احکام داده نشده و عدول از این احکام عذاب و خشم الهی را به دنبال دارد.
وی افزود: برای مثال پدر به فرزند خود مقداری پول برای شهریه و خرید کتاب دانشگاه میدهد, اما فرزند بدون رضایت پدر این پول را در جایی دیگری خرج میکند، این کار فرزند مصداق غصب مال دیگری است و فرزند تنها در زمینهای که پدر به او پول داده اجازه مصرف آن پول را دارد.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه زن هم بدون اجازه شوهر حق ندارد پولی که برای خرج خانه به او سپرده شده را در جایی دیگر خرج کند، تصریح کرد: زن تنها در صورتی میتواند پول را در جای دیگری خرج کند که رضایت شوهر را جلب کند و اگر شوهر به او بگوید این پول را پس انداز کن، پس انداز پول اشکالی ندارد ولی خمس آن برعهده خود مرد است.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه اذن پدر برای ازدواج دختر چه در عقد دائم و چه در عقد موقت شرط است، افزود: تنها دختران و زنانی که یکبار ازدواج کردهاند برای ازدواج مجدد و عقد موقت نیاز به اذن پدر ندارند که این به خاطر مصلحت زن بوده و چون دختر در زمینه شناخت مردان بی تجربه است نیاز به اذن پدر دارد و زنانی که یکبار ازدواج کرده اند, به دلیل شناخت کافی از مردان, برای ازدواج مجدد نیاز به اذن پدر ندارند.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه زن نمیتواند مدت عقد موقت را ببخشد و برای اینکه بتواند با دیگری ازدواج کند باید مرد مدت عقد موقت را به او ببخشد یا صبر کند که مدت عقد موقت به پایان برسد، گفت: زن در صورتی که از مرد وکالت تام داشته باشد میتواند مدت عقد موقت را ببخشد, در غیر این صورت مجاز نیست مدت عقد موقت را به دلخواه خود تمام کند.
وی با بیان اینکه میان عقد موقت و ازدواج دائم تفاوتهای زیادی وجود دارد، یادآور شد: یکی از تفاوتها این است که زن در ازدواج دائم نمیتواند هیچ محدودیتی برای شوهر خود قائل شود؛ در حالی که در ازدواج موقت میتوانند براساس توافق طرفین محدودیتهایی را برای هم وضع کنند.
افزودن دیدگاه جدید