اصول مهم در روضه خوانی اهل بیت علیهم السلام(2)
4. حفظ شان و جایگاه اهل بیت علیهم السلام
از الفاظ و عباراتی که خالی از ضعف و تحقیر نسبت به اهل بیت علیه السلام باشد مثلا:بیچاره ،درمانده ، بدبخت،نا امید و...در قالب شعر و زبان حال باشد اصلا درست نیست و نباید استفاده کرد.
5. توسل به اهل بیت علیهم السلام
با بررسی سیره علماء و افرادی که در این راستا جزء شخصیت های بزرگ وبی نظیری بوده اند،معلوم می شود که آنها یک رابطه معنوی نزدیکی با اهل بیت علیهم السلام داشتند،و این رابطه باطنی و جذبه آنها باعث موفقیت چشمگیر آنها شده است.
در حقیقت یکی از اصول معنوی موفقیت در ذکر رثاء و روضه اهل بیت علیهم السلام همین توسل و کمک گرفتن از خود اهل بیت علیهم السلام می باشد.
6. استفاده از اشعار
بهتر است یک مبلغ برای ذکر مصیبت اهل بیت علیه السلام از بهترین و موثر ترین روشها استفاده کند از جمله این روشها شعر است، البته ناگفته نماند که هر شعر و نثری قابل بیان نیست پس باید اصول و قواعدی را رعایت کنیم از جمله اینکه:
الف. حدالامکان شعر شاعر معتبر و موثقی که خود عاشق اهل بیت علیهم السلام است باشد تا تاثیر گذار محفل باشد و هم احترام و شان اهل بیت حفظ شود.
ب. در حین خواندن مواظب باشیم که چیز خلاف قول و نظراهل بیت علیه السلام به ایشان نسبت ندهیم هر چند به نظر خودمان صحیح و درست باشد.
ج. در استفاده از اشعار اعتدال را رعایت کنیم و افراط و تفریط نکنیم.
منبع:
1. اسلامی فر،جعفر،آداب سخن وسخنوری،ص 181ـ194،مشعر،سوم،1390،تهران.
2. مجتهدی سیستانی،سید مرتضی،اسرار موفقیت،انتشارات الماس،ششم،۱۳۸۵.
افزودن دیدگاه جدید