شاخصه ای که عزاداری امام حسین(ع) را ممتاز کرده است
به گزارش بلاغ به نقل از حوزه، حجت الاسلام و المسلمین سعیدی در جمع کارکنان مرکز خدمات حوزه های علمیه با اشاره به تفاوت بین عزاداری برای اهل بیت(علیهم السلام) و انسان های عادی اظهار داشت: برای مصیبت های انسان های عادی تا سه روز عزاداری می شود و بیشتر از آن نیز توصیه نشده و در برخی روایات نهی هم وارد شده است؛ ولی مصیبت و عزای اهل بیت(علیهم السلام) این چنین نیست.
وی ادامه داد: برای اهل بیت(علیهم السلام) به خصوص امام حسین(علیه السلام) هیچ محدودیت زمانی مطرح نشده است، بلکه در مواردی هم که ربطی به عزای ابا عبدالله(علیه السلام) ندارد به دلیل کار ویژه ای که حضرت انجام دادند، سفارش شده که از اباعبدالله(علیه السلام) نیز یاد شود.
امام جمعه قم بیان کرد: توصیه شده است که مصیبت افراد را یادآوری نکنید به این دلیل که شارع نمی خواهد مردم در این مصیبت و عزا بمانند، ولی در مصائب اهل بیت(علیهم السلام) نه تنها یادآوری نهی نشده است، بلکه تأکید شده که یادآوری شود.
وی ابراز داشت: فقها در تمام مواردی که در فقه به عنوان اعمال حرام و مکروه در مصیبت های متعارف فتوا صادر کرده اند درباره مصیبت های اهل بیت(علیهم السلام) استثنا قائل شده اند.
حجت الاسلام و المسلمین سعیدی گفت: اگر زمانی ولی فقیه یا مجتهدین احساس کردند از یک عملی در مصیبت اهل بیت(علیهم السلام) دشمن سوء استفاده می کند، احتمال دارد بر اساس این سوء استفاده فتوایی به عنوان فتوای ثانویه صادر کند.
تولیت حرم حضرت معصومه(سلام الله علیها) ادامه داد: در مراسم هایی مانند قمه زدن ممکن است که دشمن از این حرکت سوءاستفاده کند و بگویند که شیعیان خودزنی می کنند و در این موارد ممکن است فقیه فتوایی در نهی این کار صادر کند که باید به آن عمل کنیم.
افزودن دیدگاه جدید