حضرت زهرا(س) تبلور ایمان و یقین است
حجت الاسلام و المسلمین سید شهاب الدین حسینی نخبه تبلیغی و عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی تهران در گفتگو با خبرنگار بلاغ به تشریح جایگاه رفیع حضرت زهرا(س) پرداخت و ساده زیستی، ولایت مداری و انتخاب رضایت الهی را نمونههایی از جلوههای رفتاری آن حضرت برشمرد. مشروح این مصاحبه در ادامه قرار میگیرد.
حجت الاسلام سید شهاب الدین حسینی در آستانه میلاد حضرت زهرا(س) با اشاره به عاجز بودن زبان از بیان مقام شامخ آن حضرت، گفت: در رابطه با مقام حضرت زهرا (س) در روایات از پیغمبر(ص) نقل شده که ایشان فرمودند: «لو کان الحُسن شخصاً لکان فاطمة بل هی أعظمها» اگر تمام زیباییها را ترسیم کنند میشود حضرت زهرا(س) بلکه ویژگیها و صفات زیبایی که حضرت زهرا(س) دارند فراتر و بالاتر از ترسیم این زیبایی است. لذا وقتی پیغمبر(ص) در مورد حضرت زهرا(س) این را میفرماید ما باید از تبیین و ترسیم شخصیت آن حضرت اظهار عجز کنیم. تعبیر دیگری نیز پیغمبر(ص) دارد و می فرماید: «ان ابنتی فاطمة ملأ الله قلبها و جوارحها بحقیقة الایمان و الیقین» دخترم فاطمه، خداوند قلب او، اعضا و جوارح او را مملو از ایمان و یقین کرده است. این خودش درواقع بیان صفات و ویژگیهای حضرت زهرا(س) است. یعنی زهرای مرضیه تجسم و تبلور ایمان و یقین است.
استاد حوزه و دانشگاه با تبین برخی از ابعاد شخصیتی حضرت زهرا(س) گفت: یکی از ویژگیهای مهم که شخصیت ما را تبیین میکند انتخاب های ما است. ما در واقع با انتخاب های خودمان شخصیت خودمان را متجلی میکنیم و اینگونه شخصیت مان بروز و ظهور پیدا می کند. به نظرم ویژگی عمده حضرت زهرا(س) که جنبه الگویی برای جامعه و جوانان ما دارد؛ همین انتخاب های حضرت زهرا(س) است. انتخاب رضایت خداوند بر رضایت غیر خدا. مثلاً وقتی که امیرالمومنین(ع) به خواستگاری حضرت زهرا(س) میروند، پیغمبر از حضرت زهرا(س) میپرسند که دخترم نظر شما راجع به خواستگاری پسر عمویت چیست؟ حضرت زهرا(س) میفرمایند: «أ رضی الله ؟» آیا خدا به این امر راضی است یا نه؟ اگر خدا به این پیوند و ازدواج راضی است منم راضی هستم. این الگوی ماست و ما باید در زندگی روزمرهمان هرکاری را که میخواهیم انجام دهیم، ببینیم رضایت الهی در آن است یا نه.
عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی تهران ساده زیستی را یکی دیگر از خصوصیت بارز شخصیت حضرت زهرا(س) دانست و ادامه داد: بعد از ازدواج حضرت زهرا(س) و امیرالمومنین(ع) وقتی که پیغمبر(ص) به خانه آنها رفت؛ حضرت زهرا(س) را دید که با یک دست دارد آسیاب میکند و با دست دیگر از طفلش امام حسن(ع) نگهداری میکند و همزمان هم ذکر خدا را می گوید. بعد پیامبر(ص) اشک در چشمانش جاری میشود و میفرماید: «تعجلی مرارة الدنیا بحلاوة الاخرة» ای دخترم! اگر سختیهایی در این دنیا بر تو وارد میشود ولی در نهایت حلاوت و شیرینی آخرت و بهشت فراتر از سختیهایی است که در دنیا تحمل میکنی. آنجا حضرت زهرا(س) در جواب پیامبر(ص) فرمودند: «الحمدلله علی نعماه و الشکر علی الاه» من خدا را ستایش میکنم بر نعمتهایش و شکر میکنم بر الاء و آنچه بر من مقدر کرده است. یکی از الگوهای ما همین انتخاب ساده زیستی بر تجمل گرایی باید باشد.
نخبه تبلیغی ولایت مداری را یکی دیگر از خصوصیات بارز حضرت زهرا(س) برشمرد و اظهار داشت: حضرت زهرا(س) با اینکه در فرمایشات شان دارند که بهترین امر برای یک خانم این است که نامحرمی او را نبیند ولی زمانی که مساله ولایت مطرح میشود و امامت به خطر میافتد به مسجد میروند و خطبه ایراد می فرمایند. انتخاب سخن بر سکوت یکی از خصوصیات حضرت زهرا(س) بود که برای ما الگو می باشد.
حجت الاسلام سید شهاب الدین حسینی در پایان با اشاره اهمیت مسائل اعتقادی در خطبه فدکیه حضرت زهرا(س) افزود: در خطبه فدکیه، مقدمهاش مباحث فکری، عقلانی، استدلالی و برهانی طرح میشود که این درسی برای ماست که باید پایههای فکری و اعتقادی خودمان را مستحکم کنیم. چون اگر پایههای فکری ما مستحکم نباشد؛ ممکن است در برخوردی که با القاء شبهه از طریق سایتها، شبکههای ماهواره ای، اجتماعی و مجازی میشود به راحتی در افکار ما نفوذ کنند و باعث انحراف ما شوند. ولی اگر پایههای فکری و اعتقادی مان را مستحکم کنیم در برخورد با شبهات دچار تزلزل نمیشویم.
افزودن دیدگاه جدید