مفتیان مبلغ اسلام، مجاهد هستند
به گزارش بلاغ به نقل از فارس، آیت الله محمدعلی تسخیری، مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام، (هفتم اردیبهشت ماه) با حضور در آیین افتتاحیه کنفرانس دو روزه «رهبران جوامع اسلامی اروپا» در کرواسی طی سخنانی، فعالیت های مرکز اسلامی کرواسی در دوره معاصر چه در حوزه امور عام المنفعه و خدماتی و چه در حمایت های دوران جنگ بوسنی را در خور ستایش، عنوان کرد.
وی ضمن بیان فرازی از پیام مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و آمریکا، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای نیز در پیام خود به جوانان اروپا و آمریکا به تدبر و تعمق در تعالیم قرآن کریم توصیه کرده اند.
آیت الله تسخیری با اذعان به اینکه طی 20 سال گذشته به کرواسی سفر و بر ضرورت الگو بودن روابط مسلمان و پیروان دیگر ادیان در کرواسی برای کل کشورهای اروپایی، تأکید کرده است گفت: امروز نیز همچون گذشته، نحوه تعامل دولت با مسلمانان و دیگر جوامع دینی در این کشور میتواند الگوی دیگر کشورهای اروپایی باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، بر تعمق و مرور تاریخ مسلمان در اروپا اشاره کرد و گفت: کتاب «اسلام و مسلمانان در اروپا» نوشته «شفکو باشیچ»، مفتی سابق کرواسی اثری ارزشمند است که در خصوص آن میتوان نشست و همایش های تأثیرگذار در این عرصه، برگزار کرد.
رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ضمن تقدیر از خدمات مرکز اسلامی کرواسی در دوران 25 ساله اخیرش، به نقش سازنده این مرکز در ادوار مختلف تحولات بالکان به ویژه در دوران جنگ بوسنی اشاره کرد.
وی همچنین، از دولت و مسئولان کرواسی به دلیل حمایت و نگاه مثبت به جامعه مسلمانان این کشور و نیز، حمایت از مراسم باشکوه یکصدمین سال رسمیت یافتن اسلام در قانون اساسی کرواسی قدردانی کرد.
آیت الله تسخیری در سخنان پایانی خود، با این عنوان که هر مفتی که در اروپا به امر تبلیغ دین اسلام همت گمارد، مجاهدی است که در راه حق متحمل سختی های فراوانی خواهد شد که با تشویق چشمگیر حضار مواجه شد.
گفت و گو راه حل جهان اسلام
عزیز حسنویچ، رئیس مرکز اسلامی زاگرب در سخنان آغازین خود، ضمن تقدیر از حضور علما و رهبران جوامع اسلامی به ویژه آیت الله تسخیری به وضعیت ملت سوریه اشاره و روند رو به گسترش اسلام هراسی در اروپا را از مسائل مهم مورد بحث در این کنفرانس بیان کرد.
وی در ادامه، گفت: گرچه نمی توان همه مسائل و مشکلات مبتلا به جوامع اسلامی را با یک نشست از این دست حل کرد اما استمرار این سلسله نشست ها میتواند فضای تعامل و گفت وگو را در میان جوامع دینی در اروپا به وجود بیاورد تا در آینده با ایجاد فضای تعامل و گفت وگو شاهد حل و فصل این معضلات در جوامع اروپایی باشیم.
حسنویچ ادامه داد: امروزه علما و جوامع دینی در اروپا با خطر حمله به اسلام مواجه هستند و علما برای مقابله با این خطر بایستی به تأمل و تفکر بپردازند، چراکه گفت وگو و تعامل با جوامع اروپایی راه حل مشکلات کنونی است.
در ادامه این مراسم، باندیچ، شهردار زاگرب طی سخنانی، اظهار داشت: ما اهالی شهر زاگرب در تاریخ خویش، هیچگونه مشکلی با جامعه اسلامی مسلمانان کرواسی نداشته ایم و دیگر مردم اروپا بایستی به زاگرب بیایند تا از نزدیک ناظر بر تعامل این کشور با جامعه اسلامی باشند.
پس از آن، وزیر امور اقلیت های مذهبی کرواسی گفت: مردم کرواسی به جامعه مسلمانان خویش افتخار میکنند و کمتر دولتی در اروپا است که با چنین وضعیتی در اروپا مواجه باشد؛ جامعه مسلمان کرواسی شریک برابر دیگر ساکنین در سرنوشت این کشور هستند، از این رو ما در کرواسی به اسلام به عنوان یک عنصر سازنده نگاه میکنیم.
مصاحبه آیت الله تسخیری با تلویزیون سراسری کرواسی
همچنین، در حاشیه برگزاری این مراسم آیت الله تسخیری طی مصاحبه با شبکه تلویزیون سراسری کرواسی HRT در خصوص چرایی الگو بودن جامعه کرواسی برای دیگر جوامع اروپایی، گفت: این موضوع را به تحقیق دریافتم و در سفرهای مختلف به کرواسی شاهد استمرار و تقویت روح تعامل و همزیستی جامعه اسلامی و دیگر جوامع در این کشور بودم.
وی همچنین، در رابطه با علت درگیریها و اختلافات فرق اسلامی گفت: این اختلافات و درگیری ها مذهبی نیست و شیعه و سنی بر ضد یکدیگر نیستند بلکه این اختلافات و درگیری ها سیاسی بوده و کسانی با اهداف سیاسی آن را دنبال میکند.
بنابر اعلام این خبر، آیت الله تسخیری و هیأت همراه در پایان روز نخست برنامه یکصدمین سال رسمیت یافتن اسلام در قانون اساسی کرواسی در مراسم مهمانی شام شهردار شهر زاگرب شرکت و از وی برای سفر به جمهوری اسلامی ایران دعوت به عمل آمد.
به گزارش فارس، کنفرانس دو روزه «رهبران جوامع اسلامی اروپا»، به مناسبت یکصدمین سال رسمیت یافتن دین اسلام در قانون اساسی کرواسی از هفتم اردیبهشت ماه به مدت دو روز در محل مرکز اسلامی زاگرب و مرکز تئاتر ملی شهر زاگرب برگزار میشود؛ در این راستا آیت الله تسخیری و جمعی از رهبران مذهبی 14 کشور از جمله کشورهای: استرالیا، سوئد، اکراین، بوسنی، ترکیه، مقدونیه، آلبانی، مجارستان، روسیه، بلژیک، نروژ و انگلستان در این کنفرانس حضور یافته و به سخنرانی میپردازند.
افزودن دیدگاه جدید