فرهنگ زکات غریب است/ بابت کم توجهی به فقرا طلب عفو کنیم
به گزارش بلاغ به نقل از حوزه، حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، در نخستین اجلاس ملی زکات کشور که در سالن همایش های سازمان حج و زیارت برگزار شد با اشاره به اهمیت موضوع زکات، اظهار داشت: در قرآن کریم 32 بار به مسئله زکات اشاره شده، اما برخی از ما هنوز نسبت به آن در خواب غفلت هستیم، لذا باید بابت این غفلت از خداوند متعال طلب عفو و بخشش کنیم و برای ترویج زکات تلاش کنیم.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با بیان این که چگونگی تبلیغ زکات و اخذ آن مهم است، ابراز داشت: اگر در مسئله زکات سرسوزی غیرخدایی عمل کنیم آن را باطل کرده ایم.
وی، ضرورت شناسی در زکات را مهم عنوان کرد و افزود: اگر نافله ای ضرر به واجب بزند، انجام آن جایز نیست، لذا در فراهم نمودن شرایط زکات باید توجه داشت آسیبی به اصل موضوع زده نشود.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با ارائه پیشنهادی گفت: زکات باید از طریق مساجد دریافت و توزیع گردد، حتی کمک های کمیته امداد نیز باید توسط امام جماعت و روحانیون توزیع شود، بنابراین مسیر پرداخت به فقرا باید توسط روحانیت معین شود.
رئیس ستاد اقامه نماز با بیان این که اصلاح نیت، شیوه و ضرورت شناسی از ملزومات مسئله زکات است، ابراز داشت: راجع به زکات حدود 400 آیه شریفه در قرآن کریم در قالب خمس کفاره اعطا و رسیدگی به فقرا آمده، لذا برای رضای خدا در امر زکات اقدام کنید.
وی با اشاره به ضرورت بازنگری در شیوه های ترویج فرهنگ زکات، خاطرنشان کرد: حدود 18 میلیون دانش آموز، جوان دانشجو و فرهنگی در کشور داریم و می توان با آموزش شیوه های فرهنگ سازی زکات به آنان، گام های موثری را در این عرصه برداشت.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با اشاره به نحوه اخذ زکات که مورد تاکید حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام بوده و در خطبه نهج البلاغه 25 آمده است، افزود: آن حضرت به مسئله سلام و احترام به مردم، سئوال کردن در خصوص مسئله زکات، عدم مراجعه چند باره برای آن، ضرورت تعویض مال مورد زکات و عدم ایجاد ترس در مردم اشاره کرده اند، لذا در کلام مولا ایجاد آرامش روحی برای مردم و پرهیز از ترس، طمع و تهدید مورد تاکید قرار گرفته است.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی در پایان با اشاره به نزدیکی ماه مبارک رمضان، خطاب به روحانیون و ائمه جماعت حاضر در اجلاس، گفت: در این ایام برای کودکان قصص قرآنی و داستان راستان بیان کنید، همچنین تفاسیر آسان برای مردم بخوانید، آیات مورد نیاز در خصوص شیوه های همسرداری و خانواده داری و ... را برای جوانان بیان کنید، فرهنگ زکات را ترویج دهید و فرهنگ ازداوج آسان را نهادینه کنید.
افزودن دیدگاه جدید