یاری ولیفقیه مصداق مهمی از وفای به عهد است
به گزارش بلاغ به نقل از خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام ناصر رفیعی، عضو هیأت علمی جامعة المصطفی در مراسم سوگواری هیأت عشاق الحسین(ع) قم که امشب برگزار شد، به ادامه موضوع معرفی امام حسین(ع) از زبان امام زمان(عج) پرداخت.
وی در ابتدای سخنرانی خود به فرارسیدن ماه صفر و برخی از وقایع آن اشاره کرد و گفت: ماه صفر، ماه تجدید حزن اهل بیت(ع) است؛ توصیه می کنم که نماز اول این ماه را برای دوری از بلا و دریافت برکت بخوانید.
عضو هیأت علمی جامعة المصطفی با اشاره به فراز بعدی معرفی امام حسین(ع) از زبان امام زمان(ع)، افزود: در این فراز حضرت می فرمایند که «اَشهدُ اَنک حافظاً للعهدِ و المیثاق» یعنی شهادت می دهم که شما بر عهد و پیمان خود محافظت می کردید.
وی با اشاره به اهمیت وفای به عهد در قرآن، اظهار داشت: یکی از مسائلی که در قرآن بسیار بر آن تأکید شده، وفای به عهد است، اگر به آیات نخست سوره مؤمنون عمل شود که صفات مؤمنان را می شمارد، مسلماً بهشت تضمین شده است.
حجت الاسلام رفیعی به روایتی از امام سجاد(ع) در راستای اهمیت عمل کردن به عهد اشاره کرد و ادامه داد: امام(ع) فرمودند که خلاصه دین در گفتن حق، وفای به عهد و عدالت محوری است.
وی با اشاره به انواع عهد، ابراز داشت: نخستین عهد، عهدی بوده که هر انسانی با خداوند بسته است که اگر به آن عمل نشود، مورد لعن خداوند و ملائکه قرار می گیرد.
این مبلغ دینی با بیان این که رابطه انسان و خداوند دو طرفه است، بیان داشت: خداوند می فرماید که اگر من را یاری کنید، شما را یاری می کنم، در جای دیگر می فرماید که شما به عهدتان وفادار باشید تا من هم به عهد خود وفادار بمانم، عهد خداوند بهشت و عهد انسان انجام وظایف دینی است.
وی با اشاره به نوع دوم عهد، گفت: عهد با رسول اکرم(ص) و ائمه طاهرین(ع) نوع دیگری از عهد است که باید به آن عمل کرد، عهد با معصوم بدان معنا است که باید پای امام خویش ایستاد و او را یاری کرد، مصداق واقعی وفادار به عهد با معصوم حضرت اباالفضل(ع) است که تمام وجودش را برای امام خویش خرج کرد.
عضو هیأت علمی جامعة المصطفی به وصیت نامه شهدا در راستای وفای به عهد اشاره کرد و یادآور شد: تمامی شهدا بر ضرورت یاری ولایت و رهبری تأکید کردند؛ بنابراین ما نیز باید به تأسی از آن بزرگواران امام خود را یاری کنیم.
وی نوع سوم عهد را عهد بین افراد جامعه دانست و به روایتی از امام باقر(ع) در این زمینه پرداخت و خاطرنشان کرد: امام(ع) فرمودند که چهار گناه جزایش در دنیا آشکار می شود، نخستین گناه این است که به فردی خوبی شود اما او در جواب بدی کند، گناه بعدی وفا نکرن به عهدی است که طرف مقابل به آن عمل کرده است.
حجت الاسلام رفیعی ادامه داد: گناه سوم این است که به کسی ظلم نکنی اما آن به تو ظلم کند، گناه چهارم صله رحم نکردن با فردی است که اصرار بر صله رحم و دوستی دارد.
وی در پایان سخنانش با اشاره به ملاک ایمان گفت: ملاک ایمان فقط انجام رکوع و سجود نبوده بلکه ایمان به زبان صادق، امانت داری و وفای به عهد است؛ تمام افعال امام حسین(ع) وفای به عهد نسبت به خداوند بوده است.
افزودن دیدگاه جدید