علوم انسانی باید با بهرهگیری از اندیشمندان حوزوی اسلامی شود
به گزارش بلاغ به نقل از خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیتالله جعفر سبحانی، از مراجع تقلید پنج شنبه شب در دیدار رییس دانشگاه آزاد اسلامی، با بیان اینکه پیش از انقلاب در زمینه امتحان کنکور و ورود به دانشگاهها مشکلاتی وجود داشت، گفت: در آن زمان متقاضی ورودی زیاد و مراکز آموزش عالی کم بود.
وی افزود: خوشبختانه پس از پیروزی انقلاب اسلامی با تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی بسیاری از مشکلات در زمینه جذب دانشجو در مراکز آموزش عالی حل شد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه بنده از طرح تأسیس دانشگاه آزاد استقبال و تقدیر کردم، خاطرنشان کرد: با تأسیس این دانشگاه بسیاری از مشکلات متقاضیان برای ورود به دانشگاه حل میشد.
وی ادامه داد: البته در این زمینه مواردی لازم است که بیان شود؛ نخست دانشگاه آزاد هر منطقه و شعبه از دانشجویان بومی آن شهر دانشجو و متقاضی بپذیرد؛ چرا که این کار سبب کاهش هزینه دانشجویان و آسیب ندیدن فرهنگ آن منطقه میشود.
حضرت آیتالله سبحانی ایجاد تنش میان افراد را از جمله عوامل تداخل فرهنگی بیان کرد و اظهار داشت: با پذیرش بومی دانشجویان میتوان از رخ دادن چنین مواردی جلوگیری کرد.
این مرجع تقلید در ادامه سخنان خود به موضوع علوم انسانی در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: این علوم در کشور هنوز از نظر محتوا به پیشرفت لازم نرسیده است؛ یعنی هنوز صد درصد اسلامی نشده است.
وی تصریح کرد: ما نباید به تمام معنا از فرضیهها و علوم غربی پیروی کرده و آنها را الگو خود قرار دهیم؛ چرا که اینها نظریات مختلفی درباره مباحثی همانند دین دارند و ما نمیتوانیم همه آنها را بپذیریم.
حضرت آیتالله سبحانی با تأکید بر اینکه باید به تدریج و به کمک حوزههای علمیه علوم انسانی اسلامی در دانشگاهها تدریس شوند، خاطرنشان کرد: منظور از علوم انسانی اسلامی این است که محتوای علوم انسانی با وحی منطبق باشد؛ در این زمینه نیز مراکزی همانند مؤسسه امام خمینی(ره) فعالیت میکنند.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود خواستار تدریس رشتههای مورد نیاز جامعه در دانشگاهها شد و گفت: اگر رشتهای مورد نیاز جامعه نبوده و تدریس شود وقت دانشجو را تلف میکند.
وی ادامه داد: باید برنامه ریزی، آینده نگری و سرمایه گذاری بر روی رشتههای صورت گیرد که خروجی آن بتواند مشکلی از جامعه را حل کند.
حضرت آیتالله سبحانی در بخش پایانی سخنان خود خاطرنشان کرد: همچنین در دانشگاهها باید از اساتید مؤمن واقعی نسبت به اسلام استفاده کرد؛ یعنی این اساتید در عین بیان مطالب طبیعی، ارتباط خود را با خدا حفظ کرده و مطالب دینی را بیان کنند./*
افزودن دیدگاه جدید