هدف اعزام مبلغ تربیت آحاد جامعه است / اعزام بیش از ۱۰ هزار مبلغ در محرم امسال
حجتالاسلام و المسلمین یحیی کمال، مدیرکل امور تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار بلاغ، ضمن عرض تسلیت فرا رسیدن ایام سوگواری امام حسین علیه السلام، ابراز امیدواری کرد پیرو حقیقی اباعبدالله الحسین و اهل بیت باشیم تا بتوانیم قیام عاشورا را زنده نگه داشته و مبلّغ و مروّج فرهنگ ناب عاشورا در جامعه باشیم؛ از خدا بخواهیم ما را حسینی بدارد و حسینی بمیراند و عشق و محبت او را هر روز در دل ما بیشتر کرده، زیرا عشق اوست که باعث می شود جامعه از آسیب های اجتماعی، فکری، فرهنگی حفظ گردد.
وی افزود: یکی از مهمترین فلسفه های قیام عاشورا که از بیانات امام حسین علیه السلام در جریان حرکت و قیام عاشورا مطرح می شود، مقابله با تحریف و ظلم و ستمی است که حاکمیت بنی أمیه ایجاد کرده بود و اینکه مردم را در جهل و گمراهی نگه داشتند بگونه ای که قادر نبودند دین حقیقی را از دین تحریف شده تمییز داده و بشناسند؛ به حدی که فرقی بین معاویه و یزید با امام علی و امام حسن و امام حسین علیهم السلام قائل نبوده و تصور می کردند همه اینها حاکمان دارای صلاحیت هستند و بایستی از همه تبعیت کنند.
مقابله با تحریف، جهل، گمراهی و جایگزینی آموزه های باطل و ضددینی و غیردینی بجای آموزه های پیامبراکرم در جامعه یکی از مهمترین اهداف قیام عاشوراست، همانگونه که در زیارت ها خوانده می شود که «و بذل مهجته فیک لیستنقذ عبادک عن الجهاله و حیره الظلاله» یعنی در حقیقت امام حسین علیه السلام و یارانش آمدند جان های خود را فدا کنند تا مردم را از جهالت و گمراهی نجات دهند.
مدیر کل امور تبلیغی یادآور شد: هدف دیگر قیام عاشورا گرداندن حق در جامعه است که در این زمینه امام حسین علیه السلام می فرمایند: «ألا ترون أنّ الحق لا یعمل به ، و أن الباطل لا یتناهی عنه»؛ آیا نمی بینید که حق عمل نمی شود و از باطل دوری نمی شود، این کلام بدین معناست که در جامعه اسلامی آن زمان، در حقیقت باطل و منکرات بجای حق وآموزه های حقیقی نبوی به مردم معرفی می شد و مردم آموزه های غیردینی معرفی شده از سوی دستگاه و حاکمیت بنی امیه را به عنوان دین حقیقی پیامبر می پنداشتند، از این رو ائمه معصومین علیهم السلام بعنوان حافظان و نگهبانان دین و هدایتگران جامعه یکی از مهتمرین وظایفشان حفظ دین از آسیب ها و تحریف هاست؛ از این جا بود که امام حسین علیه السلام فرمود: من قیام کردم تا دین جدم را اصلاح کنم، اصلاح دین پیامبر یکی از فلسفه قیام عاشورا بود و با قیام امام حسین علیه السلام و تبلیغ خاندان ایشان مردم ،فهمیدند اسلام حقیقی چه شاخصه های دارد.
یحیی کمال افزود: این روشنگری ها در طول تاریخ تداوم داشت، از این رو دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با توجه به ماموریت و رسالت دینی که به عهده دارد ،درصدد جلوگیری و مقابله با تحریفات و آسیب های است که می تواند در دین و مکتب اهل بیت علیهم السلام ایجاد شود لذا به منظور تحقق این ماموریت و رسالت اقدام به شناسایی، جذب، آموزش و توانمندسازی مبلغ و در نهایت اعزام مبلغین به سراسر کشور می کند.
وی گفت: دفتر تبلیغات اسلامی در هر مناسبت اقدام به اعزام مبلغ کرده و در محرم امسال نیز با توجه به درخواست های سازمان های تبلیغات اسلامی و سایر نهادهای تبلیغی در سراسر کشور اقدام به اعزام بیش از 8 هزار مبلغ از دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و نیز بیش از 2 هزار مبلغ از طرف شعب و نمایندگی های دفترتبلیغات اسلامی در استانهای چون خراسان رضوی، اصفهان، خوزستان، ایرانشهر و تهران کرده است.
یحیی کمال افزود: دفتر تبلیغات اسلامی امسال اقدام به اعزام مجموعا بیش از 10 هزار مبلغ در 4 قالب تبلیغی (1.گروه های تبلیغی، 2. مبلغان عمومی، 3.مبلغان نخبه، 4.خواهران مبلغه،) و بیش از 120 گروه تبلیغی به دورترین نقاط کشور از شمال کشور تا جنوب و از شرق تا غرب کشور کرده تا با تبیین قیام عاشورا و نیز نقش قیام عاشورا جهت اصلاح سبک زندگی و اعتقادات مردم در راستای تعالیم والای عاشورا قدم بردارد.
مدیر کل امور تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی یادآور شد که مبلغان علاوه بر حضور در مساجد ، حسینیه ها و تکیه ها، در سایر مراکز علمی، دانش آموزی و فرهنگی همچون حضور در مدارس ، بیمارستان ها، زندان ها، کمپ های ترک اعتیاد، پایانه های مسافربری، مترو و... و نیز حضور در مناطق محروم و عشایری به معرفی فرهنگ ناب نبوی، علوی و حسینی در بین مردم و نسل جوانان می پردازند.
وی تاکید کرد: مقابله با روضه خوانی های ضعیف، مداحی های سبک، آیین های عزاداری سخیف و مغایر با اهداف قیام امام حسین علیه السلام از دیگر وظایف مبلغان است تا با تبیین آن اصل عزاداری های اصیل که همواره مورد توجه و تاکید امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری است پررنگ تر گردد.
حجت الاسلام کمال گفت: دعوت و توصیه همه به وحدت و پرهیز از هرگونه اختلاف و تفرقه و نیز احترام به عقاید و مذاهب دیگران که مورد تاکید نظام جمهوری اسلامی و مقام معظم رهبری، و همچنین بصیرت افزایی در جهت دشمن شناسی و دشمن ستیزی از دیگر موضوعات مهم مبلغان در این ایام برشمرد.
وی ضمن تاکید بر تبیین موضوع اصل ولایت فقیه، گفت: اصل ولایت فقیه یکی از مهمترین اصول جمهوری اسلامی است که باعث حفظ کشور از آسیب ها و بحران ها در این 3دهه شده است .
تبیین شعار سال (اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل) به منظور نهادینه سازی آن در قالب بیان اهمیت کار و تلاش، کسب روزی حلال و نیز توجه به خرید کالاهای داخلی دانست و توجه به ساده زیستی و قناعت و پرهیز از اشرافی گری را اصول شعار سال برشمرد و تاکید داشت: اشرافی گری و تجمل گرای همواره مغایر با تعالیم اسلامی است.
یحیی کمال افزود: آسیب های اجتماعی که در جامعه وجود دارد از جمله علل تاخیر در ازدواج، افزایش اختلاف در زندگی، رشد آمار طلاق و خشونت و بداخلاقی هادر جامعه به جهت تغییر سبک زندگی ودوری از آموزه های دینی است که تبیین آن از دیگر وظایف مبلغان می باشد.
وی با اشاره به اینکه هدف اعزام مبلغ به سراسر کشور صرفا تبلیغ نیست بلکه هدف تربیت آحاد جامعه است و این تنها با حضور فیزیکی و مستمر مبلغ توانمند در مناطق ودر جمع مخاطبان اتفاق می افتد تاکید کرد: هر ساله آمار اعزام ها نسبت به سنوات قبل افزایش داشته و با توجه به محدویت منابع ،دفتر تبلیغات اسلامی، امسال این آمار را به 10 هزار نفر رسانده است.
مدیر کل امور تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی از توانمند سازی و آموزش مبلغان انتقالی از معاونت تبلیغ حوزه خبر داد و گفت: بیش از 2هزار نفر از مبلغینی که به تازگی پرونده تبلیغی آنان از سوی معاونت تبلیغ حوزه علمیه به دفتر تبلیغات اسلامی انتقال یافته است ، در برنامه اعزام امسال قرار دارند و بدین منظور فعالیت مبلغان جدیدالورود و نیز گروههای تبلیغی مورد ارزیابی کارشناسان اعزامی دفتر تبلیغات اسلامی قرار خواهند گرفت تا با شناسایی ظرفیت ها، توانمندی ها و نیازمندیهای این دسته از مبلغین و گروه های تبلیغی با تدوین طرح جامع و کامل و برگزاری کلاس های آموزشی و جلسات توجیهی کارگاهی در جهت توانمندسازی بیشتر آنان به منظور اثر بخشی بیشتر در عرصه تبلیغ قدم برداریم.
افزودن دیدگاه جدید