مبارزه با داعش با دو پویانمایی «جلیقه» و «آیلان»/اولین گروه پویانمایی حرفه ای حوزوی
خبرنگار بلاغ با مهدی رستمی, طلبه پرتلاش و فعالی که عرصه هنر را برای تبلیغ دین انتخاب کرده است و اولین گروه حرفه ای پویانمایی حوزوی را در اداره کل اطلاع رسانی و تبلیغ نوین معاونت فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به ثبت رسانده است, در محیطی صمیمی به گفت و گو نشسته است که در ادامه می خوانیم.
*لطفا خودتان را معرفی کرده و بفرمایید که چطور شد وارد حوزه علمیه شدید؟
بنده مهدی رستمی در سال 1366 در خانواده ای متدین و انقلابی در شهر زنجان متولد شدم و تحصیلاتم را تا مقطع دبیرستان در شهر زنجان ادامه دادم.
بنده، بعد از دریافت دیپلم به خاطر علاقه شدیدی که به روحانیت و حوزه داشتم، در آزمون ورودی حوزه شرکت نمودم که به لطف الهی از شهر مقدس قم پذیرفته شدم و از سال 1384 در حوزه علمیه معصومیه تحصیلات حوزوی خودم را شروع کردم.
*بفرمایید در چه سالی و با چه انگیزه ای وارد عرصه هنر و فعالیت رسانه ای شدید؟
درسال 1389 همزمان با بیداری اسلامی به سبب ضرورتی که برای ارتباط بین ملل اسلامی و حتی غیر اسلامی احساس کردم، فعالیت های رسانه ای خود را با گذراندن دوره های تهیه کنندگی و کارگردانی شروع نمودم و در سال1390موفق به تولید مستند «ام البحرین» شدم که مورد استقبال شبکه های مختلف از جمله الکوثر، العالم و پرس تی وی قرار گرفت.
*در مورد مسئولیت های رسانه ای که قبل از تاسیس گروه تبلیغی پویانمایی صمیم داشتید توضیح مختصری بفرمایید؟
در سال 1390 مسئولیت آموزش تهیه کنندگی و کارگردانی به طلاب علاقه مند را در بنیاد آسمان قم بر عهده گرفتم و خروجی آن حدود 100 نفراز طلاب معزز بودند که با شرکت دراین دوره ها توانایی های لازم جهت تولید آثار فاخر دینی را کسب کردند و با مشاوره های تولیدی مناسبی که به آنها ارائه شد موفق به تولید 10 اثر مستند شدند که موجب ایجاد انگیزه در دیگر طلاب برای ورود به عرصه رسانه شد.
*به عنوان سرگروه اولین گروه پویانمایی حرفه ای به نام «گروه پویانمایی صمیم» بفرمایید که این گروه را چه سالی و با چه هدفی تاسیس نمودید؟
اولین حلقه های فراگیری پویانمایی حوزه در سال 1387 در مدرسه معصومیه توسط یکی از دوستان خوبم, حسین صیدی شروع شده بود که بیشتر فعالیت های آموزشی و کارگاهی داشتند، البته برخی از دوستان تلاش کردند تا مهارت های خود را افزایش دهند و تولیدات فردی نیز داشتند، اما فعالیت گروهی منسجم در سال 1393با پیشنهاد بنده و با استفاده از تجربیات گذشته، برنامه ریزی دقیق برای آینده و سازماندهی طلاب فعال در پویانمایی برای تولید آثار فاخر دینی آغاز شد.
*چه انگیزه ای باعث شد که شما تولید پویانمایی را برای تبلبغ دین انتخاب نمایید؟
فعالیت های سنتی نظیر منبر، از ملزومات تبلیغ است، اما با پیشرفت روز افزون تکنولوژی، عرصه پویانمایی خود به نوعی تبلیغ نوین فرهنگی تبدیل شده است که بسیار جذاب و اثرگذار بوده و مخاطبین فراوانی دارد که می توان از آن به عنوان ابزاری تاثیرگذار برای تبلیغ دین استفاده کرد و مسایل معنوی و ماورایی را توسط آن به تصویر کشید.
*تا چه اندازه در این هدف فردی و گروهی موفق بودید؟
بحمدلله در یکسال و نیم گذشته فعالیت های خوبی داشته ایم به عنوان مثال موفق به تولید انیمیشن کوتاهی در سطح ملی به نام «مردمک» در موضوع حجاب شدیم که از معدود انیمیشن های با کیفیت کشور می باشد.
*هم اکنون چه کارهایی در دست تولید دارید؟
در حال حاضر دو پروژه کوتاه در موضوع داعش با نام های «جلیقه» و«آیلان» را شروع کرده ایم که ان شاء الله تا چند ماه آینده به اتمام خواهد رسید.
اثر دیگری که به عنوان یکی از اهداف مهم گروه، درحال پیگیری آن هستیم، تولید پروژه سینمایی موعود گرایانه و امام زمانی می باشد که اقتضاءات خاصی را می طلبد، از جمله آن جذب و تربیت طلاب خوش استعداد و همچنین جذب سرمایه گذاری می باشد، که تربیت طلاب با جدیت شروع شده و ادامه دارد، در زمینه سرمایه گذاری هم هنوز پیگیر هستیم ولی متاسفانه فعلا نتیجه خاصی حاصل نشده است؛ اما امیدواریم که خداوند توفیق تولید این اثر را به ما بدهد.
*برای ادامه فعالیت های گروه و رونق بخشی بیشتر به آن چه برنامه هایی دارید؟
به نظر بنده جذب و آموزش طلاب خوش استعداد شاهرگ حیاتی گروه های تبلیغی نوین می باشد که باید به آن اهتمام جدی ورزید، چرا که برای تولید آثار فاخر دینی نیاز به نیروهای توانمند فراوانی می باشد و با تعداد افراد کم نمی توان اتفاق خاصی را رقم زد.
بنابراین در گردهمایی و فراخوان عضوگیری که داشتیم 40 نفر از طلاب خوش استعداد جذب گروه شده اند که مهارت ها و آموزش های لازم را در رشته های تخصصی گوناگون فراخواهند گرفت.
*آیا برای پذیرش اعضا شرایط خاصی دارید؟
بله، ما شرایطی برای پذیرش افراد جدید داریم از جمله اینکه: حداکثر سن افراد نباید بیش از 35 سال باشد و همچنین باید استعداد، پشتکار و روحیه کار تیمی برای پویانمایی را داشته باشند و ماهیانه حداقل 100 ساعت از زمان خود را در اختیار گروه قرار دهند.
*در پایان اگر کلامی دارید بفرمایید؟
تولید آثار فاخر دینی بیش از هر چیز دیگری همیاری طلاب هنرمند، علماء و مسئولین را می طلب لذا امیدوارم که به زودی شاهد این باشیم که به اینگونه تولیدات بیش از پیش بها داده شود و زمینه فعالیت بیش تری برای طلاب هنرمند فراهم گردد و از اداره تبلیغ نوین دفتر تبلیغات اسلامی نیز تشکر می کنم که اولین قدم ها را برای این مهم برداشته اند.
افزودن دیدگاه جدید