انتشار کتاب تربیت فرزند در اسلام
به گزارش بلاغ به نقل از خبرنگار خبرگزاری رسا، یکی از مسؤولیت هایی که اسلام بسیار به آن اهمیت می دهد و در درجه اول بر گردن پدر و مادر، سپس بر عهده مربیان است، مسؤولیت تعلیم و تربیت، ارشاد و راهنمایی فرزندان است.
کتاب تربیت فرزند در اسلام از «مقدمه و هفت فصل: تربیت ایمانی، تربیت اخلاقی، تربیت جسمی، تربیت عقلی، تربیت روح و روان، تربیت اجتماعی و تربیت جنسی» تدوین یافته است.
این کتاب به بررسی اصول اساسی تربیت فرزند و همچنین مسائل و مشکلات هر مرحله از زندگی او می پردازد و شیوه های تربیتی اسلامی را با استناد به آیات و روایات مطرح می کند و توصیه ها و راهکارهای لازم را ارائه می دهد. تربیت کودک را در همه دوران ها از ابعاد و جنبه های مختلف بررسی کرده و پدر و مادرها را به انجام آداب و احکام اسلامی مربوط به مسائل تربیتی کودک دعوت می کند.
فصل اول به «توجه به اصول دین، توجه به ارکان اسلامی/ فروع دین، توجه به آداب اسلامی، آداب حرف زدن کودک، احکام حلال و حرام، سفارش به نماز خواندن از 7 سالگی و نهادینه کردن محبت پیامبر صلی الله علیه وآله و ائمه معصومین علیهم السلام و تلاوت قرآن» پرداخته است.
نویسنده در رابطه با آداب حرف زدن کودک، نوشته است: «روش حرف زدن کودک، کلمه ها و عبارت هایی که به زبان می آورد به شدت تحت تأثیر الگوی حرف زدن والدین است، زیرا کودک نخست هر آنچه که می شنود، به زبان می آورد. مستحب بودن قرائت اذان و اقامه در گوش راست و چپ کودک بلافاصله در لحظه بدو تولد ریشه در همین مطلب دارد.»
در فصل دوم مباحث «دروغگویی، دزدی، دشنام و ناسزا گفتن، سستی و تقلید کورکورانه، پرهیز از تقلیدکردن، پرهیز از غرق شدن در ناز و نعمت، پرهیز از شنیدن موسیقی مبتذل، پرهیز از شبیه سازی و پرهیز از نگاه به نامحرم» مورد بررسی قرار گرفته است.
نویسنده در این کتاب چگونگی شکل گیری روحیه دزدی در کودک را اینگونه قلمی کرده است: «بدیهی است کودکی که از اوایل کودکی بر اساس خشوع و خضوع و ترس از خدا تربیت نشود و خدا را در همه حال و همه جا ناظر و شاهد بر اعمال خود نداند به راحتی و بدون نگرانی به هر کار خطایی دست می زند و هر عمل زشت و ناپسندی را مرتکب می شود. یکی از این اعمال ناپسند که دین اسلام آن را نهی کرده، دزدی است...»
در فصل سوم موضوعات «تأمین هزینه های زندگی، پیروی از اصول و آداب صحیح خوردن و نوشیدن، پیشگیری از ابتلاء به بیماری های واگیردار و درمان آن، توجه به قاعده لاضرر و لاضرار، عادت دادن فرزندان به ورزش، فرزند خود را غرق در ناز و نعمت پرورش ندهید و توصیه های مهم به پدر و مادر» به چشم می خورد.
عناوین «آموزش، اسلام دنیا و آخرت است، دین عدالت و مساوات است، دین گشایش و آشنایی است، دین نوگرایی و استمرار است، دین است که به مسأله آموزش و یادگیری از دوران کودکی اهمیت می دهد، دین اسلام آموزش را به واجب عینی و واجب کفایی تقسیم می کند، بیدارسازی فکر و ذهن و سلامت عقل» در فصل چهارم آمده است.
یکی از دلایلی که فرزندان نمی توانند در برابر مشکلات ایستادگی کنند، در ناز و نعمت پرورش یافتن آنان است، که نویسنده در این زمینه نوشته است: «وقتی پدر و مادر همه امکانات رفاهی را در اختیار فرزند خود قرار دهد و قرار نباشد فرزند برای به دست آوردن چیزی که می خواهد تلاش کند، آن وقت است که غرق در ناز و نعمت خواهد بود و فردی مسؤولیت پذیر نخواهد شد. به قول معروف نباید فرزندتان را روی پر قو بزرگ کنید.»
فصل پنجم مباحث «خجالت، ترس، احساس خود کم بینی، تحقیر و توهین، لوس کردن کودک، مقایسه فرزندان با یکدیگر، مشکلات جسمی، یتیم شدن، فقر، حسادت، و خشم و غضب» را در خود جای داده است.
نویسنده در فصل ششم به «تثبیت اصول روان شناسی تربیتی صحیح، رعایت حقوق دیگران، رعایت آداب اجتماعی عمومی، مراقبت کنترل و نظارت اجتماعی» پرداخته است.
مولف در فصل هفتم این کتاب در رابطه با «آداب اجازه گرفتن، آداب نگاه کردن، جلوگیری از تحریک های جنسی در فرزندان، آموزش احکام دوران بلوغ، آمادگی برای ازدواج، رعایت عفاف و خویشتن داری و کلام زینت بخش و پایانی این فصل» قلم زده است.
علاقه مندان جهت تهیه این کتاب می توانند با شماره تلفن 37748370 ـ 025 و تلفن همراه 09126518036 تماس بگیرند.
شایان ذکر است، کتاب تربیت فرزند در اسلام (مسؤولیت تربیتی والدین در برابر فرزندان) نوشته عبدالله ناصح علوان با ترجمه ملیحه وفایی به همت انتشارات مبین اندیشه در 168 صفحه با تیراژ 5000 نسخه و با قیمت 6000 تومان در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است.
افزودن دیدگاه جدید