کمرنگ شدن ارتباط با خدا سبب افسردگی و نا امیدی میشود
به گزارش بلاغ به نقل از خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام علی اصغر قائمی، استاد حوزه علمیه قم، شب گذشته در جمع عزاداران هیأت منتظران حضرت مهدی(عج) به تشریح اهمیت و تأثیرگذاری دعا در زندگی پرداخت و گفت: در آیات قرآن و روایت ائمه اطهار(ع) هدف از خلقت انسان را عبودیت و بندگی درگاه خداوند بیان کردهاند.
حجت الاسلام قائمی ابراز کرد: عبودیت درگاه الهی منافاتی با کسب معیشت برای زندگی و به دست آوردن مال دنیا ندارد ولی نباید هدف از زندگی رسیدن به مقام، پست و مال دنیوی باشد.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم بیان کرد: اگر عبودیت و بندگی در زندگی کمرنگ شود، انسان دچار روزمرگی و تکرار میشود و در پایان عمر به هیچ و پوچ دست یافته است.
وی با بیان این که دعای کردن اوج بندگی انسان و بهترین وسیله برای تقرب درگاه الهی است، گفت: خداوند در آیه «نَحْنُ أَقْرَبُ إِلَیهِ مِنْ حَبْلِ الْوَرِیدِ» میفرماید که من از رگ گردن به شما نزدیکتر هستم، در آیه دیگری آمده است «ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکمْ» مرا بخواند تا شما را استجاب کنم.
حجت الاسلام قائمی ابراز کرد: برخیها می گویند که بسیاری از مواقع دعا کردیم ولی به استجابت نرسیده بنابراین آیه «ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکمْ» بیمعنا است، در حالی از نظر روایت ائمه اطهار(ع) هیچ دعایی درگاه خداوند رد نمیشود.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم گفت: امام صادق(ع) در حدیثی فرموده است که گاهی دعای فرد در دنیا به استجابت نمیرسد به زیرا مانعی در مسیر استجابت دعا قرار دارد و یا این که دعا به مصلحت شخص نمیباشد و یا این که ثواب و اجر این دعای در آخرت به شخص میدهند.
حجت الاسلام قائمی ابراز کرد: انجام گناهان مانعی در مسیر استجابت دعا است و به همین سبب امام علی (ع) در دعا کمیل از دعا خداوند تقاضا کرده است گناهانی که سبب به استجاب نرسیدن دعا میشود ببخشد.
استاد اخلاق حوزه علمیه اظهار داشت: بسیاری از دعاها و تقاضاهایی که انسان از خدا دارد به نفع و مصلحت فرد نمیباشد، زیرا برخیها وقتی به نعمتهای مادی میرسند میزان عبودیت و بندگی آنها درگاه الهی کمتر میشود.
وی تصریح کرد: برخی از افراد وقتی پست، مقام و مال دنیا دست پیدا کردهاند به طغیانگری و انجام گناهان روی آوردهاند بنابراین خداوند به سبب مصلحت برخی از دعاهای انسان را مستجاب نمیکند.
حجت الاسلام قائمی اظهار داشت: اجر و پاداش دعاهای غیر مستجاب را در آخرت لحاظ میشود به گونهای که در روایت ائمه اطهار(ع) آمده است که وقتی فرد ثواب دعای غیر مستجاب در آخرت مشاهده میکند آرزو میکند که هیچ دعایی از آنها در دنیا مستجاب نمیشد.
وی ابراز کرد: متأسفانه برخیها از شیعیان عقیده جبریها را دارند و معتقد هستند که انسان در سرنوشت و خود هیچ اختیار ندارد و هرچه میخواهد میشود در حالی ممکن است با کوچکترین دعا سرنوشت انسانها تغییر پیدا کند.
حجت الاسلام قائمی با بیان این که در جامعه آمار افسردگی و ناامیدی از ادامه زندگی افزایش یافته است، گفت: این امر به سبب انجام گناهان و عدم بندگی درگاه الهی است در حالی که دعای کردن و ارتباط با خداوند سبب نشاط در زندگی و سبب رفع افسردگی، آسان شدن تحمل سختیهای دنیوی میشود.
افزودن دیدگاه جدید