11درصد اپلیکیشنهایی که وجود دارد به اطلاعات حساس دست پیدا میکنند/دشمنان با رسانه زندگی مسلمانان را مدیریت میکنند
به گزارش خبرنگار بلاغ، همایش سواد فضای مجازی به همت معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی و با حضور طلاب و روحانیون تبلیغی در سالن همایش های غدیر برگزار شد.
در این نشست سرهنگ نیک نفس رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا کشور با اشاره به فراگیری بیش از حد استفاده از فضای مجازی از سوی گروه های مختلف مردم به ویژه جوانان اظهار داشت: امروزه حتی مهمانی های خانوادگی نیز به صورت مجازی برگزار می شود و این تازه بخشی از کارکردهای فضای سایبری است که لزوماً هم در جهت مثبت نیست.
وی با توجه به مساله اشتراک گذاری محتوا از طریق شبکه های اجتماعی موجود گفت: در حال حاضر ضریب نفوذ تلفن همراه در کشور 100 درصد است و حال آن که تعداد خطوط واگذار شده ، 120 درصد را نشان می دهد، ضمن آن که هم اکنون در کشور بیش از 35 میلیون نفر دارای گوشی های هوشمند هستند و 47 میلیون نفر نیز دسترسی به اینترنت دارند.
این مسئول پلیس فتا همچنین با بیان این که در حال حاضر فضای سایبری به زمین بازی دشمن تبدیل شده است، افزود: دلیل این مساله به این خاطر است که ما تاکنون عمدتاً مصرف کننده بوده ایم و در زمین دشمن با فناوری و تکنولوژی ای که به ما داده اند ، بازی کرده و در حال بازی هستیم.
وی خاطرنشان کرد: شاید برای خیلی ها واقعاً جای سوال باشد که چگونه است در سال های اخیر کشور ما از حیث فناوری های گوناگون تحت شدیدترین تحریم ها بوده و حال آن که ما نه تنها هیچ تحریمی از بابت فناوری اطلاعات نداشته ایم بلکه اتفاقاً جدیدترین فناوری ها و تکنولوژی ها به راحتی در اختیارمان قرار می گرفته است.
نیک نفس ادامه داد: این مساله به خصوص با عنایت به این که در حال حاضر شبکه های اجتماعی موبایلی جزو پرکاربردترین ابزارهای تکنولوژیک در دنیا هستند ، باید برای ما نگران کننده باشد چرا که بسیاری از اطلاعات داخل کشور از این طریق به خارج منتقل می شود.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به خطرات بسیار زیاد از ناحیه جاسوسی رایانه ای و سایبری تصریح کرد: 11 درصد اپلیکیشن های دنیا به اطلاعات حساس دسترسی دارند و حدود یک چهارم آن ها دارای حداقل یک خطر امنیتی با ریسک بالا هستند.
وی افزود: با توجه به این که فضای مجازی و شبکه های اجتماعی تعاملی و کاربر محور هستند، پس از قضایای مربوط به شبکه های ماهواره ای ، اکنون این فضا به یکی از عوامل خطرناک تهاجم سایبری تبدیل شده است.
سرهنگ نیک نفس با اشاره به اینکه در معرض یک جاسوس ملی قرار داریم، تصریح کرد: با وجوداینکه 47 میلیون کاربر در تلگرام و هفت و نیم میلیون کاربر در ایمیل وجود دارد تمام آن چیزی که دشمنان برای تجزیهوتحلیل میخواهند به دست میآورند.
وی بابیان اینکه جاسوسی بهصورت سایبری انجام میشود، بیان کرد: 25 درصد آلودگی شبکهای دنیا در ایران است که به اطلاعات میپردازد و این نشانگر این است که دشمنان اطلاعات داخلی را خارج میکنند.
در ادامه این نشست حجت الاسلام محسن باقری کارشناس فضای مجازی با اشاره به اینکه اصلیترین ابزار در استعمار فرا نو رسانه است، گفت: دشمنان به واسطه رسانه همه زندگی مسلمانان را مدیریت میکنند.
وی اظهار داشت: دشمنان مغز و هدف مسلمانان را هدف گرفتهاند و در صورت تسخیر آنها، ما را با مدیریت تبدیل به نیرویی منفعل خواهند کرد.
محسن باقری با اشاره به اینکه اصلیترین ابزار در استعمار فرا نو رسانه است، افزود: دشمنان بهواسطه رسانه همه زندگی مسلمانان را مدیریت میکنند.
کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: دشمن آرامآرام مسائل و هدف خود را به مسلمانان وارد میکند بنابراین میتواند با رسانه که ابزار اصلی حال حاضر آنان است به مسلمانان ضربه بزنند.
وی بابیان اینکه باید رسانه را بشناسیم و باور کنیم، خاطرنشان کرد: رسانه فقط صرف فضای مجازی نبوده و نیست درواقع همه رسانهها بهنوعی آسیبزا و مخرب هستند.
باقری بیان کرد: جاسوسی اطلاعات و تحلیل شخصیت، القا تفکر و هدایت افکار ازجمله آسیبهای مهم در فضای مجازی هستند که باید به آن توجه ویژهای داشته باشیم.
وی عنوان کرد: گوگل 547 محصول دارد که همه سرویسهای جاسوسی آن به روی کاربران ایرانی باز است اما سرویسهایی که جاسوسی نیست از دسترس کاربران ایرانی خارج است که این نشانگر این است که دشمنان درصدد بر هم ریختن افکار مسلمانان هستند.
در پایان کارشناس فضای مجازی با اشاره به اینکه باید به نیروی داخلی تکیه کرد، خاطرنشان کرد: اگر نیروی کار ایرانی را باور داشته باشیم قطعاً میتوانیم در عرصه فضای مجازی موفق عمل کنیم.
افزودن دیدگاه جدید