کارکرد روحانيت ورود شرمآور به جزییات روابط زناشویی، برگزاری همایش چندهمسری، «روحانی درمانی» و استقرار در مترو نيست
به گزارش بلاغ، روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود از عملکرد برخی روحانیون و ورود آنها به برخی حوزه ها انتقاد کرد.
روزنامه جمهوری اسلامی به مدیرمسوولی "مسیح مهاجری" در سرمقاله اش نوشت:
در سالهای 1356 و 1357 که ضعف رژیم پهلوی و قدرت انقلاب اسلامی نمایان شد، تمام کسانی که در انتظار برپائی یک نظام اسلامی بودند امیدهای زیادی به اصلاح امور جامعه از جنبههای مادی و معنوی داشتند.
یکی ازاین امیدها مربوط به زدودن خرافات از متن مطالب دینی بود که توسط مبلغان دینی اعم از مداح و منبری وسایر افرادی که به نحوی از مقولات دینی سخن میگفتند مطرح میشد.
در آن زمان، انقلابیون فکر میکردند یکی از مهمترین اولویتهای نظام حکومتی دینی، ارتقاء محتوای مضامین دینی است که در محافل مذهبی اعم از جشنها و عزاداریها مطرح میشود بطوری که فقط تعالیم منطبق بر اسلام ناب به مردم منتقل خواهد شد و سطح فکر دینی مردم نیز به برکت همین مطالب سطح بالا رشد خیرهکنندهای خواهد یافت و جامعه ایرانی به برکت انقلاب اسلامی پیشروترین جامعه دینی در سطح جهان و الگوی سایر جوامع خواهد شد.
متاسفانه آنچه در چهار دهه گذشته رخ داده، برعکس انتظارات است بطوری که اکنون سخیفترین مطالب خرافی و بیپایهترین ادعاها توسط بعضی منبریها و مداحان در محافل مذهبی مطرح میشوند و سنگینترین ضربهها را به دین اسلام و مذهب شیعه وارد میکنند.
در همین ایام منتهی به عید غدیر که عیدالله الاکبر است و میتواند بهترین وسیله برای تحکیم وحدت امت اسلامی و قویترین امکان برای نشان دادن چهره روشن تشیع علوی باشد، توسط بعضی از مدعیان پیروی از اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام مطالبی در تریبونهای مذهبی مطرح شد که موجب وهن مذهب و ایجاد تفرقه میان امت اسلامی است. ولایت امیرالمومنین بقدری روشن و مستدل است که اثبات آن نیازی به توسل به مطالب ضعیف و غیرمستند ندارد، آنهم مطالبی که به ابزاری برای تمسخر دین توسط معاندان قرار میگیرد و به حساب انقلاب و نظام اسلامی گذاشته میشود.
ورود به مقوله روابط زناشوئی توسط یک فرد ملبس به لباس روحانیت همراه با بیان جزئیاتی که شرم آور است، برپائی همایش ترویج چند همسری در اسلام توسط یک فرد معمم، طرح گماشتن افراد روحانی در بیمارستانها تحت عناوینی از قبیل روحانی درمانی بیماران، استفاده از بعضی روحانیون فاقد معیارهای لازم در تلویزیون و رادیو به عنوان کارشناس مسائل دینی که مطالب آنها از طریق فضای مجازی برای تمسخر دین و مذهب دست به دست میشود و دخالت مداحان و منبریهای کم سواد در موضوعات سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و نظامی و بین المللی، از اموری هستند که مشکلات زیادی پدید آوردهاند درحالی که اصولاً نیازی به ورود روحانیون به چنین مقولاتی نیست.
وقتی عدهای فکر میکنند روحانیون باید در مترو مستقر شوند و به سوالات مذهبی مردم پاسخ بدهند، این روند غلط به تدریج تا استقرار در اتوبوس و تاکسی و هواپیما به پیش میرود! اینها به معنای ورود فیزیکی روحانیون به تمام شئون زندگی مردم است درحالی که نه تنها در ساختار روحانیت چنین وظیفهای تعریف نشده و هرگز وجود نداشت بلکه اقدامی زیانبار و همراه با عوارض سوء است.
از اینها مهمتر اظهارنظرهای نادرست، خرافیم، گمراهکننده و موهنی است که بعضی از اداره کنندگان محافل مذهبی به دین و مذهب نسبت میدهند و عملاً در جهت خلاف مسیر انقلاب و نظامی اسلامی که رسالت مهم آن پالایش دین و مذهب از این زنگارهاست فعالیت میکنند.
امروز، اکثر مردم به سطحی از آگاهی رسیدهاند که در مقابل مطالب خرافی واکنش نشان میدهند و مطالب افراد کم سواد فقط در بخش کوچکی از مردم تاثیرگذار است که هنوز آگاهی لازم را ندارند.
متاسفانه انتشار مطالب انحرافی این افراد از طریق رسانه ملی و فضای مجازی، که اولی از روی غفلت است و دومی با هدف تمسخر، ضربه سنگینی به اعتقادات و باورهای دینی مردم وارد میکند و این برای جامعه اسلامی و انقلابی، یک خسران بزرگ است.
وضعیت تاسفباری که امروزه با انتشار مطالب سخیف منسوب به دین و مذهب پیش آمده باید هرچه زودتر تغییر کند تا محافل مذهبی، اعم از جشنها و عزاداریها به جایگاههای تجلی اسلام ناب و خالص تبدیل شوند. این هدف، با سه اقدام جدی محقق خواهد شد.
اول، نظارت جدی بر محتوای مطالب منبریها، مداحان و اظهارنظر کنندگان مذهبی توسط بزرگان حوزه. دوم، خودداری رسانه ملی از پخش مطالب نادرست، سطحی، بیسند و خرافی و انحرافی. و سوم، محدود ساختن حضور و کارکرد روحانیون به جایگاههائی که در وظایف روحانیت تعریف شده است.
رها ساختن امور مذهبی و عدم نظارت بر محتوای آن، که ظاهراً سیاست کنونی مسئولین است، آفات فراوانی دارد که اگر امروز به آن پایان داده نشود، در آینده قابل کنترل نخواهد بود و سیل بنیان براندازی که آفات آن به راه خواهد انداخت، اعتقادات دینی مردم را با خود خواهد برد.
* انتشار یادداشت فوق به معنی تایید یا رد محتوای آن نیست و مسئولیت محتوا بر عهده منبع آن می باشد.
دیدگاهها
سلام مطالب عالی است چرا برخی از افراد امروزی فکر میکنند هر کی بیسواد اس بفرستینش حوزه علمیه در حالی که الان حوزه از نظام اموزش قوی وپذیرش سختگیرانه برخوردار شده منظور اینکه همان تفکر قدیم رودارند درحالی که 180 درجه فرق کرده
لطفا باانصاف قضاوت بفرمایید این مطالبی که در این سایت دررابطه با روحانیت ذکرشد .....همه اش کلیت نداره وفقط مربوط به قشرخیلی اندکی از روحانیون هستش چراکه اغلب روحانیون با ازمون های سخت وارد حوزه میشند واز همون اول ساخته میشند ازحیث اخلاقی وعلمی
اگه میخواستین بگین محتوا و علم و سطح بالا بره،حرف شما متین. که این کارو هرکسی باید تو کارش انجام بده تا پیشرفت کنه ..حتی شما دوست عزیز. نه،اگه میخواین بگین روحانی باشد و منبر و مسجد فقط، زهی خیال باطل... چراااا؟؟؟ چون دیگه کار از این که دام پهن میشه برا جوون مملکت و طناب دور گردنش بندازن و بکشن طرف خودشون گذشته ...دیگه میگه تو همونجا وایسا من خودم میام وسط دامت.....بعد شما میگی ملبس و روحانی باشد و منبر مسجدش قضیه آیه کلوا واشربوا ولا تسرفوا شد که نصف آیه خوب است و میچربد اما ادامه اون نه؟؟؟ همسرداری رو اسلامی بیان بکنن بده ...اما مشاوره های آن چنانی و اشکال نداره عزیزم نمیتونی با هر کی میتونی باشه خوبه... ترویج چند همسری که رو اصل و اصول باشه بده...یکی تو ویترین نماد همسر،بیرون دنبال چند تا معشوق و مشوقه خوبه؟؟؟ مشاوره هایی بر مبنای فرهنگ های اشتباه باشد و به قول خودتان روحانی درمانی که انقدر هم اثرات مثبت داشته نباشد. الله اعلم
افزودن دیدگاه جدید