تمام مشکلات مادی و معنوی انسان از دنیازدگی است/ شناخت دنیا در نماز شب حاصل می شود
به گزارش بلاغ به نقل از رسا، حضرت آیت الله عبدالله جوادی آملی در جلسه هفتگی درس اخلاق در بنیاد بین المللی و علوم وحیانی اسراء، به تشریح نامه 68 نهج البلاغه پرداخت و گفت: امیرمؤمنان علی(ع) برای دوستان خصوصی خود نامه هایی می نویسند که یکی از آن ها سلمان فارسی بود.
استاد برجسته درس اخلاق حوزه علمیه قم اظهار داشت: نامه 68 نهج البلاغه از نامه هایی است که به سلمان فارسی نوشته شده است؛ سلمان فارسی از پادشاهان دوران خود بود؛ رسول اکرم(ص) درباره سلمان فارسی می فرمایند، «سلمان منا اهل البیت» یعنی سلمان از ما اهل بیت(ع) است.
وی با بیان اینکه سلمان فارسی به عنوان سلمان پاک و مطهر معرفی شده است، گفت: وی از دست رنج خود استفاده می کرد و هیچ بهره ای از بیت المال نمی برد؛ این که کسی کاری برای دولت بکند و هیچ حقوق نگیرد، کار بزرگی است.
مفسر برجسته قرآن کریم ادامه داد: کارگزارانی که مثل امیرمؤمنان(ع) عمل کنند، کم بودند؛ این ویژگی های سلمان فارسی سبب شد که حضرت برای سلمان نامه خصوصی بنویسند و حتی برای رحلت همسر وی نیز به او نامه تسلیت نوشتند.
وی با بیان اینکه دنیا به معنای شئون اعتباری است، افزود: شناخت دنیا با علوم حقیقی امکان پذیر نیست و از طریق فلسفه هم نمی توان به آن پی برد؛ «من» و «ما» اعتباری به معنای دنیاست.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم بیان داشت: برخی به هیچ عنوان در دنیا زندگی نمی کنند و خالی از «منیّت» هستند؛ شناخت دنیا در نماز شب به دست می آید و حضرت امیر(ع) دنیا را شناخته و آن را معرفی کردند.
وی در ادامه تأکید کرد: در سوره حدید آمده که دنیا 5 مرحله دارد و همه آن ها بازی است؛ زمین، آسمان، دریا و نعمت های الهی، دنیا نیست بلکه نشانه های الهی است؛ زمین آیت حق است و شهادت می دهد و شفاعت می کند.
حضرت آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: زمین و آسمان مسلمان هستند و تسبیح خدای متعال را می گویند؛ همه تسبیح گوی حق تعالی هستند و این زمزمه در هر درخت و شاخه ای وجود دارد؛ چیزی که در جهان وجود داشته باشد و خداوند را تسبیح نکند، وجود ندارد.
وی با بیان اینکه بیشتر افرادی که در دنیا هستند، دین و اسلام آدامسی دارند، گفت: دین دنیایی مثل مستکی یا آدامس است که تا زمانی که لذت داشته باشد آن را دارند و هر گاه که لذت و خوشمزگی آن از بین برود، آن را بیرون می اندازند.
استاد برجسته درس اخلاق حوزه علمیه قم تأکید کرد: خداوند به رسول اکرم(ص) می فرمایند ما حرف هایی غیبی داریم که اگر آن ها را به تو آموزش نمی دادیم، هیچ گاه با علم خود نمی توانستی آن ها را درک کنی؛ این ها دنیا نیستند.
وی ادامه داد: دنیا چیز دیگری است که ما باید آن را بشناسیم؛ دنیا 5 مرحله نوجوانی، جوانی، میانسالی، شیخوخیت و فرسودگی دارد؛ از دنیا آنچه که خوشت می آید رو برگردان، چرا که سمی بوده و در زمان اندک تو را مست می کند؛ اگر این مال دنیایی از دست انسان رفت، نباید نگران باشد.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم ابراز داشت: هر چه با دنیا بیشتر در تماس باشید، بیشتر مست او خواهید شد؛ در واقع هر اندازه با این مار سمی بازی کنید، مسموم تر می شوید؛ اگر این مسأله در کشور روشن شود، تمام مشکلات بیکاری و مالی حل می شود.
افزودن دیدگاه جدید