جلسه کمیته هدایت تبلیغی استان آذربایجان شرقی برگزار شد
به گزارش خبرنگار بلاغ، جلسه کمیته هدایت تبلیغی استان آذربایجان شرقی دوشنبه 27 دی ماه در سالن جلسات معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با حضور حجت الاسلام والمسلمین روستا آزاد معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی و حجت الاسلام والمسلمین اسکندری معاون سازمان تبلیغات اسلامی استان اذربایجان شرقی و با مشارکت نمایندگان طلاب استان در مجمع نمایندگان و روئسای گروه های تبلیغی استان برگزار شد.
در انتقادها محدودیت ها در نظر گرفته شود
حجت الاسلام سعید روستا آزاد معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در این جلسه سخنان خود را با جمله ای از شهید مطهری شروع کرد و گفت: تشکیل چنین جلساتی که روحانیون یک منطقه در آن حضور داشته باشند دارای برکات فروانی می باشد که همدلی بیشتر اعضاء برای انجام فعالیت ها یکی از آنها است.
وی با تاکید بر توجه به سازنده بودن در نقد و نظرها افزود: انتقادی سازنده است که وظایف، محدودیت ها و مشکلات سازمانی نیز در آن لحاظ شده باشد.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی مسائل و مشکلات گروه های تبلیغی استان آذربایحان شرقی را مورد توجه قرار داد و بیان داشت: سازمان تبلیغات اسلامی استان در حد امکان، مکانی را هر چند یک اتاق باشد، در خود سازمان به گروه های تبلیغی تحویل بدهد تا ضمن هویت بخشی به گروه ها، آنها بتوانند جلسات خود را در آن مکان برگزار نموده و هماهنگی های لازم را انجام دهند.
وی همچنین وجود مشارکت در انجام کارها را کلید موفقیت گروه ها عنوان کرد و بر تشکیل شورای هماهنگی گروه های تبلیغی استان تاکید نمود.
ضرورت تبلیغ تخصصی در کنار تبلیغ سنتی
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین یحیی کمال مدیر کل امور تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به افزایش آسیبهای اجتماعی گفت: برای مقابله با آسیبها و تهدیدهای اجتماعی، فرهنگی و شبهاتی که همه روزه به جامعه ما حمله ور می شوند، نیاز به ایجاد قرارگاه فرهنگی و تبلیغی در تمام استانها و در کل کشور می باشیم.
وی هدف از تشکیل این جلسه را شناسایی و تجمیع ظرفیت ها و همچنین بیان دغدغه های تبلیغی عنوان کرد و ادامه داد: با شناسایی ظرفیت های مجموعه های فرهنگی و تبلیغی و شناساندن آنها به یکدیگر می توان جلوی موازی کاری ها را گرفت و از امکانات موجود به شکل بهتری بهره برداری نمود.
مدیر کل امور تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی همچنین به لزوم تقویت تبلیغ تخصصی در کنار تبلیغ عمومی تاکید کرد و افزود: با توجه به افزایش عرصه های تبلیغ و ایجاد فضاهای جدید مانند پارک ها، تفرجگاه ها و غیره برای ارتباط گیری با مردم و پاسخگویی به مشکلات فرهنگی، خانوادگی و شبهات دینی آنان؛ استفاده بهتر و بهینه از این فضاها ضرورت می یابد که می توان با تشکیل و تقویت گروه های تبلیغی تخصصی به این مهم دست یافت.
قرارگاه فرهنگی تبلیغی در استان آذربایجان شرقی تشکیل شده است
همچنین حجتالاسلام میکائیل اسکندری معاون سازمان تبلیغات اسلامی استان آذربایجان شرقی از تشکیل قرارگاه فرهنگی و تبلیغی در استان خبر داد و افزود: خوشبختانه قرارگاه فرهنگی و تبلیغی در استان تشکیل شده است و اعضای آن مشخص می باشد، اما می توان رایزنی نمود تا روسای گروه های تبلیغی نیز در جلسات این قرارگاه شرکت نمایند.
وی به مشکلات موجود در مورد اسکان طلاب نیز اشاره کرد و اظهار داشت: با وجود کم بود منابع و مشکلاتی در تآمین مکان برای اسکان مبلغان اعزامی از دفتر تبلیغات اسلامی قم، به همه نمایندگی ها ابلاغ شده است که نهایت همکاری و مشارکت را با مبلغان اعزامی از قم انجام داده و تمام توان و ظرفیت های ممکن را در جهت رفع نیازهای آنها به کار گیرند.
معاون سازمان تبلیغات اسلامی استان آذربایجان شرقی تلاش در امر تبلیغ را وظیفه همه دانست و گفت: تبلیغ دین تنها وظیفه طلاب نیست بلکه همه سازمانها و نهادها وظیفه دارند و باید برای تبلیغ دین تلاش و مقدمات لازم را برای تبلیغ مبلغان دینی ایجاد نمایند.
حجت الاسلام اسکندری ظرفیت های موجود در استان را برشمرد و بیان کرد: در استان ظرفیت های بسیاری خوبی در جهت تامین منابع برای مبلغان دینی وجود دارد که معادن و منطقه های آزاد از جمله آنها می باشد.
وضعیت گروه های تبلیغی استان
حجت الاسلام و المسلمین محسن کرفی رئیس اداره گروه های تبلیغی اداره کل امور تبلیغی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به ارائه گزارشی از وضعیت گروه های تبلیغی استان پرداخت و ابراز نمود: در استان آذربایجان شرقی ظرفیت 26 گروه تبلیغی موجود می باشد اما 18 گروه ثبت شده اند و هم اکنون تنها 10 گروه فعال در این استان فعالیت می کنند و نیاز است که گروه های غیر فعال، فعال شوند و ظرفیت های خالی نیز با ایجاد گروههای جدید تکمیل گردند.
اهتمام به تبلیغ مبلغه ها در استان
در پایان خانم محقق رئیس اداره اعزام خواهران معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان اینکه آینده جامعه در دست تربیت یافتگان بانوان و مادران امروز است، اهتمام بیشتر به تبلیغ بانوان و حضور مبلغه های توانمند در استان را ضروری دانست و اظهار داشت: با توجه به وسعت و جمعیت استان آذربایجان شرقی تعداد اعزام مبلغه های خانم در این استان بسیار کم می باشد به همین دلیل حضور خانم هایی که حتی تحصیلات حوزوی نیز ندارند در مراسمات، ختم ها و غیره بیشتر به چشم می خورد که بعضی مواقع عامل گسترش خرافه می باشند و تغییر این وضعیت اهتمام ویژه مسئولان فرهنگی استان به ویژه سازمان تبلیغات اسلامی استان را می طلبد.
انتقادات و پیشنهادات مبلغان استان
در این جلسه همچنین نمایندگان طلاب استان در مجمع نمایندگان طلاب و روئسای گروه های تبلیغی به بیان مشکلات، نکته نظرات و پیشنهادات خود پرداختند که:
*رتبه بندی مبلغان در سازمان تبلغات اسلامی استان مانند الگوی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم؛
تشکیل مجمع گروه های تبلیغی استان برای تقسیم کارها و تخصصی تر شدن تبلیغ گروه ها؛
همکاری بیشتر سازمانها و نهادهای دولتی و غیر دولتی بویژه سازمان تبلیغات استان؛
حمایت بیشتر دفتر تبلیغات در اعزام، محتوا و تامین مالی گروه های تبلیغی؛
شناسایی ظرفیت های هر شهرستان قبل از اعزام مبلغ؛
شناسایی ظرفیت طلاب استان و استفاده از آنها؛
توجه به تبلیغ در مدارس استان؛
توجه ویژه به شهر جدید سهند؛
ایجاد امکان تبلیغ در کل سال؛
از جمله آنها می باشد.
دیدگاهها
به نام خدا و با سلام اینجانب دارای سطح دو حوزه و با سابقه تبلیغ در عرصه بین الملل و حتی حضور در اجتماعات و جلسات به دعوت از طرف مسؤلین ، باز تحت پوشش تبلیغات استان نمی باشم و واقعا کاستی ها را میبینم . متاسفانه چندین بار اقدام کرده حتی به سازمان آمده ام اما با ارائه مدارک و رزومه باز راکد مانده!!!!
افزودن دیدگاه جدید