مردم را با دعای شریف افتتاح مأنوس کنیم
به گزارش خبرنگار بلاغ، به همت معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم نشست مجازی توجیهی ویژه مبلغان ماه مبارک رمضان با سخنرانی مجازی حجت الاسلام والمسلمین پناهیان برگزار شد.
در این نشست مجازی حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان ضمن بیان مطالبی در خصوص ضرورت و چگونگی تبلیغ در فضای مجازی گفت: در ایامی که سبک زندگی انسان ها با وجود شیوع ویروس کرونا تغییر کرده است و مردم بیشتر نیازمندی هایشان را از طریق فضای مجازی تامین می کنند موضوع تبلیغ دین نیز باید در این عرصه بصورت دقیق و مفید وارد شود.
وی گفت: مبلغان در این عرصه باید توجه داشته باشند که بحث و موضوع اصلی جهان، در مورد اداره جهان است که توسط چه مکتبی بهتر اداره خواهد شد، که در حال حاضر کسی به غیر از مبلغان دین اسلام نتوانسته است به این سوال پاسخ دهد و این مساله اصلی نباید در حاشیه قرار گیرد.
وی خاطر نشان کرد: موضوع دیگری که مبلغان در این عرصه باید به آن بپردازند، آشنا کردن مخاطبان با دعای شریف افتتاح است که دعای فوق العاده ای است باید ماه رمضان را با دعای افتتاح به مخاطبان خود بشناسانیم همانطور که مردم صبح جمعه را به دعای ندبه و ماه محرم را به روضه های حضرت سیدالشهدا می شناسند.
حجت الاسلام پناهیان در مورد ویژگی های تبلیغ مجازی گفت: این نحوه از تبلیغ به مراتب از تبلیغ حضوری و چهره به چهره با داشتن ویژگی هایی همچون؛ تشکیل گروه، سطح بندی مخاطبان، پاسخگویی به سوالات مخاطبان و نقد و برسی دیدگاه های آنان، تداوم ارتباط و تربیت سرگروه و مربی، بالاتر است که این موارد در تبلیغ حضوری به ندرت اتفاق می افتد.
استاد حوزه علمیه قم افزود: مبلغان علاوه بر ارتباطی که میتوانند با عموم مردم بگیرند خوب است با سرگروه ها و مدیران یک منطقه ارتباط بگیرند و از این طریق بتوانند مطالب و نکات خود را منتقل کنند و در حقیقت به نوعی دست به تربیت و آموزش مربیان بزنند که در این صورت شبکه عظیمی به راه خواهد افتاد چراکه این مدیران خود با افراد زیادی در ارتباط هستند.
وی با بیان این که باید به مردم برای سخنان و خواسته های خودمان راهکار بدهیم، گفت: وقتی از آنها می خواهیم به سمت معنویت بروند باید راهکار عملی هم بدهیم که از جمله آنها دعایی که امیرالمؤمنین(ع) هر صبح می خواندند و آن هم دعای استغفار است که در هفتاد قسمت روایت شده است.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان یادآور شد: ما به دنبال دادن برنامه های عرفانی و جمع کردن مرید نیستیم بلکه منظورمان این است که صحبت های خود بدون ارائه راهکار بیان نکنیم، همچنانکه رهبر معظم انقلاب در همین ایام وقتی از مردم خواستند که برای رفع ویروس کرونا دعا کنند، دعای هفتم صحیفه سجادیه را پیشنهاد دادند و اتفاقا صحبت ایشان مورد استقبال نیز قرار گرفت.
وی دادن برنامه عملی در آداب اجتماعی را امری لازم و حیاتی برای مبلغان دانست و گفت: شاید در فضاهای حضوری خیلی امکان این امر وجود نداشته باشد بنابراین باید به نحو احسن از فضای مجازی استفاده کنیم و معارف دینی خود را به مخاطبان انتقال بدهیم.
تولیت مدرسه عالی دارالحمکه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لزوم هشدار دادن به مردم به ویژه جوانان در ارتباط با آسیب های فضای مجازی یادآور شد: دشمنان همه تلاش خود را به کار گرفته اند تا از این فضای برای ترویج فرهنگ برهنگی، بی بند و باری و غفلت از یاد خدا استفاده کنند، مبلغان نیز باید با استفاده از همین فضا، این مشکلات را گوشزد کنند.
وی تصریح کرد: لازم است تا ابعاد امنیتی و سیاسی پشت پرده این قضایا به خوبی برای مردم بیان شود تا بدانند که دشمنان با ترویج فساد در فضای مجازی به دنبال کسب قدرت و تضعیف ما هستند، بدون بیان کردن این مطالب همچنان ذهن جوانان با آن طرف مرزها خواهد بود و دل به صحبت های ما نخواهند داد.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان تأکید کرد: باید برای جوانان این مطلب جا بیافتد که آن طرف هیچ خبری نیست و این اعتماد به نفس ملی و توجه به ظرفیت های فوق العاده داخلی باید مورد ترویج قرار بگیرد و تصور اشتباه از فرهنگ غرب که آن را فرهنگی متعالی و پیشرفته میدانند از ذهن جوانان پاک شود.
وی با بیان این که شبهات زیادی از طریق فضای مجازی ذهن جوانان را درگیر کرده است، گفت: مبلغان باید بتوانند با استفاده از انواع روش ها برای اعتلای اندیشه جوانان گام بردارند و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نکنند.
دیدگاهها
باسلام وعرض ادب خوب بود استفاده کردم بخصوص که در مورد تبلیغ مجازی، و دعا افتتاح والبته بنده قبل از این با ایجاد دو گروه تبلیغی در دو پیام رسان تبلیغ را شروع کرده ام
خوبه
عالی بود. نکات دقیق و ظریفی در بیان ایشان بود. خصوصا ایجاد ارتباط با جوانان.
افزودن دیدگاه جدید