تحول فرهنگی لازمه تحقق تمدن ناب شیعی است
به گزارش بلاغ به نقل از حوزه، حجت الاسلام و المسلمین خان محمدی با اشاره به این که سال اقتصاد و فرهنگ رو به پایان است، به ارزیابی خود از این دو مقوله کلیدی پرداخت و اظهار داشت: ارزیابی ما از فرهنگ عمومی کشور نشان می دهد که ما در این خصوص در وضعیت مطلوبی به سر نمی بریم.
وی افزود: البته باید توجه داشت که کشور ما در زمینه فرهنگی با کشوری چون آمریکا که سابقه فرهنگی اش در مجموع دویست ساله است متفاوت است، بلکه ایران در تراز و ردیف کشورهای فرهنگ دیرینه و با سابقه همچون چین و مصر است که فرهنگ عمیق و ریشه داری دارند.
محقق و پژوهشگر حوزوی بیان داشت: با توجه به سابقه و تبار دیرینه ما در عرصه فرهنگ، این انتظار به حق وجود دارد که در زمینه فرهنگ عمومی بسیار قوی تر و منسجم تر باشیم.
وی با اشاره به برخی آمار و واقعیت های عینی درباره فرهنگ عمومی در ایران خاطرنشان کرد: در حال حاضر مشاهده می کنیم که آمار تصادفات در کشور ما بسیار بالاست و این نشان می دهد که ما قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی را به درستی رعایت نمی کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) در ادامه به برخی مصادیق اسراف در کشور اشاره کرد و گفت: در عرصه های مختلف انرژی همچون آب و برق، طبق شاخص ها، مصارف ما بالاست
وی یادآور شد: همچنین مصرف لوازم آرایشی در ایران بسیار بالاست که یک کالای لوکس و غیر ضروری به شمار می رود و نباید وضع به این گونه باشد.
وی با تاکید بر این که مقام معظم رهبری دغدغه های جدی در عرصه فرهنگی و اجتماعی دارند که باید به آن ها توجه لازم را داشت، افزود: مشکلات امروز عرصه اقتصاد ما صرفاً اقتصادی نیست بلکه بیشتر آن ناظر به مباحث فرهنگی است؛ به این معنا که فرهنگ تولید و تلاش تا حدی در کشور ما کمرنگ شده است و ما یک کشور تولیدی نیستیم که اتکای زیادی به تولید و توان خود داشته باشد.
حجت الاسلام و المسلمین خان محمدی بیان داشت: به همین خاطر است که می بینیم جوان های ما اکثراً علاقه به پشت میزنشینی و کارمندی دولت دارند و علاقه چندانی به کار تولیدی و مولد از خود نشان نمی دهند.
وی افزود: نکته حایز اهمیت دیگر این است که ما اگر می خواهیم به تمدن ناب شیعی برسیم و در دنیای امروز بیش از پیش الهام بخش باشیم، چاره ای نداریم جز آن که به دنبال تحول و شکوفایی فرهنگی مطابق آن چه مقام معظم رهبری می فرماید، باشیم.
افزودن دیدگاه جدید