عزت و عظمت نظام اسلامی مرهون حوزه و روحانیت است
به گزارش بلاغ به نقل از رسا، آیت الله جوادی آملی، در دیدار اعضای شورای حوزه علمیه و مدیران مدارس استان مازندران در دماوند گفت: اصرار کتاب، سنت و اهل بیت(ع) این است که همزمان با درس بیرونی یک چشمه ای خودتان نیز داشته باشید چون چشمه نمی خشکد و تا آخر ادامه خواهد داشت.
ایشان در ادامه سخنان خود به بیانی نورانی از ائمه اشاره کرد و گفت: دروس حوزوی درست است درس های خوبی است، اما این دروس همچون استخر است و یا آب از چاه آوردن است ودر حقیقت این اجتهاد نیست در حقیقت انسان وامدار بیرون است.
حضرت آیت الله جوادی آملی خاطرنشان کرد: آن علمی که از درون بجوشد ارزش دارد و باقی می ماند و حافظ انسان وطیب و طاهر است و علمی که از درون بجوشد هم از غلط و تحریف و هم از اضافه و نقیصه مصون خواهد ماند.
استاد سطح عالی حوزه علمیه در ادامه سخنان خود با اشاره به این که در بین وهم و خیال علم طیب و طاهر و در بین شهوت و غضب اراده های طیب و طاهر در می آید و در بخش های نظری نیز اندیشه اگر خالصانه باشد علم آن ارزشمند و طیب و طاهر خواهد بود و در بخش انگیزه نیز اگر اهل شب زنده داری باشیم عمل طیب و طاهر به وجود می آید..
حضرت آیت الله جوادی آملی در ادامه با اشاره به این که در بین فرسودن نیز اعمال خوب در می آید، گفت: اگر وهم و خیال را فرسودن حساب کنیم اندیشه خوب در می آید و اگر کسی اندیشه و انگیزه خوب داشته باشد مورد عنایت حضرت خواهد بود.
ایشان ادامه داد: باید با اعمال و رفتار خود کاری کنیم که حضرت بگوید ای کاش من این چنین فرادی را می دیدیم.
این مرجع تقلید با بیان این که مطالعه کردن کتاب رجال سهم تعیین کننده ای در مسائل اخلاقی دارد، افزود: اگر بخواهیم بدانیم ائمه اطهار(ع) با شاگردان چطور رفتار می کردند باید کتاب رجال را مطالعه کنیم و با این نگاه خیلی از مسائل حل می شود.
وی در ادامه سخنان خود با طرح این سؤال که جامع معقول و منقول چیست، گفت: جامع معقول و منقول بودن تنها به خواندن چند کلمه حکمت و فقه نیست بلکه اگر کسی علوم حوزوی را خوب بداند این جامع بین معقول و منقول است و جامع بین درون و بیرون و جامع ظاهر و باطن است و باطن یعنی این، نه این که انسان برای روایتی باطن بتراشد، چون این باطن انسان را با یک باطن دیگری آشنا می کند.
حضرت آیت الله جوادی آملی ادامه داد: انس با روایات انسان را همیشه زنده نگه می دارد و این می شود کوثر، این علم بیرونی نمی گوییم کوثر نیست اما می شود تکاثر؛ و تکاثر مهم نیست و از آن کاری ساخته نیست و این علم درونی است که کوثر محض است.
ایشان با اشاره به این که مازندران استان با برکتی در کشور، گفت: سطح فرهنگ عمومی استان نیز بالاتر از متوسط است و خوشبختانه به دلیل این که استان مرزی نیست از وضعیت امنیت مناسبی نیز برخوردار است.
استاد سطح عالی حوزه علمیه با اشاره به این که مازندران از جمله استان هایی است که از نعمت های الهی بسیاری برخوردار است، تصریح کرد: برخی علمای این استان در میان مردم همچون یک امامزاده بودند.
علامه جوادی آملی همچنین حضور مردم این استان در هشت سال دفاع مقدس را ارزشمند توصیف کرد و گفت: مازندرانی ها دردفاع از میهن اسلامی در جنگ تحمیلی نیز خوش درخشیدند.
مفسر برجسته قرآن کریم با بیان این که خوشبختانه امروز در این استان سفره برای ترویج قرآن و عترت کاملاً پهن است، بیان داشت: باید از ظرفیت های موجود در جهت ترویج صحیح دین بهره گرفته شود.
حضرت آیت الله جوادی آملی با بیان این که علمای استان در حد یک امامزاده دین مردم را حفظ کردند، گفت: حوزه های علمیه این منطقه نیز همواره منشأ برکات بسیاری برای جامعه اسلامی بوده است.
ایشان در ادامه سخنان خود با اشاره به این که مردان الهی نه به میدان بازی می روند ونه این که در نیمکت می نشینن که کسی آنها را به بازی بگیرد، ادامه داد: مردان الهی هیچ گاه تماشاچی میدان بازی نیستند.
مفسر برجسته قرآن کریم عزت و عظمت امروز نظام اسلامی را مرهون حوزه وروحانیت دانست و تصریح کرد: امروز نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به دلیل وجود پربرکت حوزه های علمیه و روحانیت جایگاه بسیار ارزشمند و با عظمتی دارد.
حضرت آیت الله جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که امروز ایران اسلامی در شرایطی که شرق و غرب و جنوب کشورهای همسایه در شرایط بسیار بدی به سر می برند، کشورمان از امنیت بسیار بالایی برخوردار است، خاطرنشان کرد: متأسفانه امروز کشورهای جنوبی در همسایگی ما به پایگاه نظامی آمریکایی تبدیل شده است، افزود: علیرغم همه این ناامنی ها نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کشوری امن و مقتدر است و باید این امنیت را حفظ کنیم.
ایشان با بیان این که در میان این نا امنی ها نظام مقدس جمهوری اسلامی در پرتو قرآن و اهل بیت(ع) محفوظ است، اظهار داشت: علاقه ما به قرآن و اهل بیت(ع) باید همچنان محفظ بماند.
حضرت آیت الله جوادی آملی با بیان این که خدمت گزاران به حوزه های علمیه و روحانیت باید قدردان این فرصت به وجود آمده باشند، گفت: روحانیت نیز باید از بیان حرف های زائد به شدت پرهیز کند و لذت علم را بچشند.
استاد سطح عالی حوزه علمیه اضافه کرد: ما در شهرستان ها به یک عالم متوسط و یک متقی صد در صد نیاز داریم. تقوا را نمی شود حتی یک درصد هم کم کرد.
این مفسر برجسته قرآن کریم با بیان این که عالم باید علمش متوسط باشد تا مشکلات مردم را حل کند، گفت: بحث های عمیق عقلی و فقهی نیاز نیست در شهرستان ها بیان شود بلکه باید در حوزه های علمیه بزرگ بحث شود.
افزودن دیدگاه جدید