جهان امروز و آینده، جهان قدرت محتوا و خدمات است
به گزارش بلاغ، به نقل از رسا، حجت الاسلام سعیدرضا عاملی صبح امروز در اختتامیه سومین همایش ملی فضای مجازی پاک که در مرکز همایش های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: فضای مجازی از ظرفیت قدرتی متمایل به بی نهایت برخوردار است و عرصه حضور آن همه جا را شامل می شود؛ فضای مجازی، فضای تعاملی و الگوریتمی، دیجیتال و عددی، فراگیر ارتباطی و موژولار و غیر مرکزی است.
وی گفت: جهان امروز و آینده، جهان قدرت محتوا و خدمات است؛ در دنیای رقابتی نمی توان گفت که جنس ما بهتر است، کفایت نمی کند، واقعا باید بهتر باشد.
استاد ارتباطات دانشگاه تهران تصریح کرد: با توجه به قاعده نفی سلطه و اعتلا باید در این محیط استیلای سلطه گران را بر خود برطرف کنیم؛ وارد عرصه استعمار سوم شده ایم؛ یکی از بزرگترین و مهم ترین اقدامات برای نفی استیلا و پیاده سازی اعتلا این است که آن را شناخته و تسلط پیدا کنیم و الگوریتم های پاک را در این محیط پیاده کنیم.
حجت الاسلام عاملی اظهار داشت: بهترین مقابله با دشمن، تقویت قدرت سایبری جمهوری اسلامی ایران است؛ بهترین مقابله با چالش های تولید محتوا، ایجاد سیستم گرا، تسهیل کننده زندگی مردم و بازدارنده نسبت به فساد است.
وی گفت: اینترنت پاک، اینترنتی است که نظام عدالت گرا را پیاده سازی کرده و فساد را از نظام اداری پاک می کند؛ در محیط مجازی باید ابرقدرت بود چرا که قدرت های کوچک اثر گذاری محدودی دارند.
استاد ارتباطات دانشگاه تهران تصریح کرد: در سیاست گذاری ها باید به خصلت های جامعه ایرانی توجه کرد وگرنه سیاست ها نتایج معکوس خواهد داشت؛ باید به این چهار خصلت توجه کرد که جامعه ایرانی دارای خصلت های اسلام گرایی، پیشرفت گرایی و تجدد گرایی، کرامت و آزادگی و توجه همزمان به عقلانیت و معنویت است.
وی افزود: ریشه همه مسائل جدید به حوزه فرهنگ باز می گردد و از سوی دیگر ریشه همه راه حل های موفقیت و تعالی جامعه با حوزه فرهنگ مرتبط می شود.
عضو حقیقی شورایعالی فضای مجازی اظهار داشت: دو فضایی شدن ها یا فیزیکی ـ عددی شدن تعاملات داده ای، ظرفیت های جهان دوم را به صورت فزاینده ای افزایش داده و بستر داده های بزرگ را گسترش داده است.
وی ضمن بیان آماری از فضای مجازی گفت: سه میلیارد و 570 میلیون جمعیت جهان متصل به اینترنت هستند؛ یک میلیارد و 835 میلیون کاربر در فیسبوک فعال هستند، یک میلیارد و 530 میلیون وب سایت وجود دارد و روزانه بیش از 250 میلیارد ایمیل ارسال می شود.
استاد ارتباطات دانشگاه تهران عنوان کرد: بازنمایی عینیت های فیزیکی و شکل گیری عینیت های مجازی، امکان تبدیل ایده آل به واقعیت را فراهم کرده است.
حجت الاسلام عاملی با بیان این که حوزه مهارت های مجازی روز به روز بیشتر می شود، اظهار داشت: به تناسب داده ای شدن کنش و واکنش ها، وابستگی مشاغل به سواد اطلاعاتی و داده ای بیشتر می شود.
وی گفت: اینترنت پاک مبتنی بر الگوریتم حق و صراط مستقیم و حیات طیبه است؛ نیازمند خلاقیت در این فضا هستیم که در این راه به موفقیت برسیم.
عضو حقیقی شورایعالی فضای مجازی تصریح کرد: اینترنت پاک را اگر با نگاه به محیط منهای فضای فاسد نگاه کنیم، معلوم است که مسأله را متوجه نشدیم که اساس پیشرفت یک کشور باید نگاه الهی و توحیدی داشته باشد؛ قطعا جاذبه فطرت قوی تر از جاذبه شهوت است، اما شهوت دامنه و قدرت پیدا کرده و در حال حرکت است.
حجت الاسلام عاملی اظهار داشت: شهروندی جدای از این مباحث سیاسی، یک نظام واره است که در آن به حساب آوردن مردم وجود دارد و در بستر حقوق شهروندی، تعلق اجتماعی شکل می گیرد.
وی با بیان این که سیستم تسهیل کننده و تأمین کننده توسعه پایدار است، تصریح کرد: در عین حال که مسیر آموزش و تربیت از کارآمدی عمیق و نهادینه برخوردار است اما به نظر می رسد سیستم خصوصا سیستم های الگوریتمی مجازی از ظرفیت بالاتر، سریعتر و بهینه تری برای رسیدن به اهداف توسعه و پیشرفت برخوردارند
افزودن دیدگاه جدید